12:40 / 14.02.2022.

Autor: V.G./HRT/Hina

Most pokreće interpelaciju zbog rasta cijena energenata

Zvonimir Troskot i Nikola Grmoja

Zvonimir Troskot i Nikola Grmoja

Foto: Patrik Macek / PIXSELL

Klub zastupnika Mosta najavio je u ponedjeljak pokretanje interpelacije o radu Vlade vezano za zaštitu potrošača zbog rastućih cijena energenata, o čemu je održao sastanak sa saborskom oporbom.

- Klub Mosta inicirao je sastanak oporbe kako bismo raspravili određene prijedloge za interpelaciju o pitanju energetike, izjavio je nakon sastanka u Hrvatskom saboru Zvonimir Troskot dodavši da je puno prijedloga te da još nisu donijeli konačni zaključak.

Svaki saborski klub dao je svoje viđenje kratkoročnih ali i dugoročnih mjera koje bi trebale ublažiti inflaciju, te će se o svemu još razgovarati, otkrio je Mostov zastupnik.

U Klubu Mosta smatraju da je Vlada nespremna dočekala ovu krizu te da kasni s mjerama za ublažavanje rasta cijena energenata i hrane. Drže da bi se trebalo usmjeriti na fiskalna rasterećenja, smanjenje PDV-a i ukidanje trošarina na gorivo, te socijalne transfere za građane.

- To su mjere koje moraju napraviti tko god da je na vlasti, ustvrdio je Troskot.

Mjesecima ukazujemo na problem inflacije, rast cijena energenata i nečinjenje Vlade, a svo to vrijeme ona apsolutno ništa nije napravila osim što cijelo vrijeme govori da do 1. travnja neće doći do poskupljenja plina, kazao je Troskot.

Oporezivanje hrvatskih rezidenata koji rade u inozemstvu Mostovci pak ocjenjuju udarom na najslabije radi punjenja državnog proračuna.

- Porezna uprava sada se uhvatila paušalaca i onih koji su otišli u inozemstvo, sasvim je jasno da ministar financija Zdravko Marić nastoji namaknuti novca u državnu blagajnu udarajući na one koji su najslabiji a mogli bi biti kičma našeg gospodarstva, rekao je Nikola Grmoja.Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!