10:32 / 14.02.2022.

Autor: HRT/IMS/V.G.

Savić: Vlada sredinom tjedna predstavlja mjere za ublažavanje poskupljenja energenata

Zvonimir Savić

Zvonimir Savić

Foto: Luka Stanzl / PIXSELL

Vlada će sredinom tjedna predstaviti paket mjera za ublažavanje poskupljenja energenata, potvrdio je za Hrvatski radio posebni premijerov savjetnik Zvonimir Savić. Otkrio je i što će on sve sadržavati.


- Moram reći da će mjere biti prilično sveobuhvatne, kad se usporedimo s drugima zemljama EU, i prilično široke. Tu podrazumijevamo i neke aktivnosti koje planiramo, prvenstveno povećanje naknada za socijalno ugrožene - vaučere za struju i plin, odnosno proširenje polja primjene postojećih vaučera za struju i na plin, širenje opsega kućanstava koji imaju pravo na vaučere, podizanje iznosa vaučera. Razmatramo i naknade HEP-a koje također imaju ulogu u određivanju cijena plina, razmatramo i stope poreza na dodanu vrijednost na energente. Dakle, još jedan set mjera koji će biti sveobuhvatan i jedan od jačih na razini EU-a, rekao je Savić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!