Prema neslužbenim rezultatima - Možemo! pobijedili na izborima u Pazinu

03.10.2021.

22:13

Autor: Hina/I.B.

Izbori

Izbori

Foto: Dnevnik/IMS / HRT

Prema neslužbenim podacima lista platforme Možemo! pobijedila je na prijevremenim izborima za Gradsko vijeće Pazina,s osvojenih sedam od 13 vijećničkih mjesta. 

Slab odaziv na prijevremenim izborima za pazinsko Gradsko vijeće. Glasalo je 38 posto birača. Nakon lokalnih izbora u svibnju, Vijeće se ni nakon tri pokušaja nije uspjelo konstituirati. Građani su birali 13 vijećnika, a prema prvim neslužbenim podacima - dogodila se velika promjena u omjeru snaga. Platforma Možemo! osvojila je sedam mandata, tri više nego u svibnju, a time i većinu u vijećničkim klupama. Lista IDS-HSU-HNS osvojila je četiri mandata, dva manje nego prije četiri mjeseca. HDZ je ostao na jednom vijećniku, mandat je zadržao i nezavisni Željko Mrak, dok je SDP izgubio vijećničko mjesto.

- Moramo donijeti niz odluka od preustroja, prodaje zemljišta, investicija, jako puno stvari čeka. Ta tri mjeseca se još nekako mogu izbalansirati do kraja godine, međutim bitno da krenemo do Nove godine i rebalanas proračuna i sve što treba da bi Grad funkcionirao, istaknula je Suzana Jašić gradonačelnica Pazina (platforma Možemo!).


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!