Mrak Taritaš i Pavić o najavljenim kadrovskim promjenama

10.01.2023.

11:42

Autor: Studio 4/IMS/HRT

Marko Pavić i Anka Mrak Taritaš

Marko Pavić i Anka Mrak Taritaš

Foto: HRT / HTV

Prilično izvjesnu smjenu aktualnog ministra graditeljstva Ivana Paladina u HTV-ovom Studiju 4 komentirali su Marko Pavić, saborski zastupnik HDZ-a i Anka Mrak Taritaš, saborska zastupnica GLAS-a - koja je podržala najavu Vladinih oštrih mjera i kazni za one koji su nakon uvođenja eura poskupljenjima "lovili u mutnom".

- Sigurno je da premijer bira svoj tim, kao što bira i trenutak kada i koga u tom timu mijenja. Ono što je premijer stalno isticao, a što se tiče obnove - treba je ubrzati. To je obveza svih ministara u Vladi. Što se konkretno tiče ministra Ivana Paladina, mi smo jučer na stranačkim tijelima premijeru dali bjanko potporu za promjene u tom smjeru. Vjerujem da će on vrlo skoro obavijestiti javnost u kojem smjeru te promjene idu, rekao je Marko Pavić, saborski zastupnik HDZ-a. 

- Glavni krivac je ova Vlada na čelu s gospodinom Plenkovićem. Sam odlazak ministra Paladina neće ubrzati obnovu. To mora biti svima jasno. Pretpostavljam da je to jasno Vladi i premijeru Plenkoviću da se to neće ubrzati. Ako nakon ministra Paladina ponovno dođe novi ministar, neki novi Paladina, kojemu će trebati mjesec dana da se upozna, pa će mu trebati tri mjeseca da obeća svašta, pa će mu trebati godinu dana da kaže što treba napraviti - neće to biti rješenje, izjavila je Anka Mrak Taritaš, saborska zastupnica GLAS-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!