MZO objavio poziv za pomoćnike u nastavi vrijedan 24 milijuna eura

03.08.2023.

14:51

Autor: I.Z./HRT/Hina

Pomoćnici u nastavi

Pomoćnici u nastavi

Foto: - / Shutterstock

Ministarstvo znanosti i obrazovanja danas je objavilo poziv za pomoćnike u nastavi i stručne komunikacijske posrednike učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, vrijedan 24 milijuna eura.

Od ukupno raspoloživih 24 milijuna eura (180, 828 milijuna kuna), sufinanciranje iz Europskog socijalnog fonda (85 posto) iznosi 20,4 milijuna eura (153.703.800 kuna), a nacionalno (15 posto) iznosi 3,6 milijuna eura EUR (27.124.200 kuna).

Poziv "Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama - faza VI" otvoren je do 29. rujna.

Datum početka zaprimanja projektnih prijava je od 21. kolovoza, a prihvatljivi prijavitelji u sklopu ovog poziva su osnivači osnovnih i srednjih škola (javnih i privatnih škola s pravom javnosti).

Projektni prijedlozi podnose se isključivo putem aplikacije https://pun.eupozivi.esf.hr/, ispunjavanjem i učitavanjem prijavnog obrasca i popratne dokumentacije.

Natječajna dokumentacija dostupna je na https://esf.hr/esfplus/natjecaji/obrazovanje/osiguravanje-pomocnika-u-nastavi-i-strucnih-komunikacijskih-posrednika-ucenicima-s-teskocama-u-razvoju-u-osnovnoskolskim-i-srednjoskolskim-odgojno-obrazovnim-ustanovama-faza-vi/.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!