Prilično jak potres kod Dubrovnika

24.02.2021.

23:34

Autor: S.M./HRT

Dubrovnik

Dubrovnik

Foto: Grgo Jelavic / PIXSELL

Na dubrovačkom području u 23.07 osjetio se prilično jak potres magnitude 4.1 po Richteru. Intenzitet u epicentru je V stupnjeva EMS ljestvice, navodi Seizmološka služba. 

Epicentar je kod mjesta Poljice Popovo, 20 km sjeverozapadno od Dubrovnika. Potres se osjetio na širem epicentralnom području, objavila je Seizmološka služba pri Geofizičkom odsjeku PMF-a. 

Ljudi s područja Mokošice kazali su da je potres bio snažan i da je trajao oko 15 sekundi. Javili su se i iz Dubrovnika i Zatona i ostavili podatke kako se potres ondje osjetio, navodi se na portalu EMSC-a u okviru reakcija građana. 

I središnji dio Hrvatske danas je pogodio potres magnitude od 4,1 po Richteru. Seizmografi Seizmološke službe zabilježili su ga u 10:58 kod Glinske Poljane. To je osmi po redu u posljednja 24 sata u Hrvatskoj, a ujedno i najjači po intenzitetu. Radi se o seriji naknadnih potresa, koja se malo smanjila, ali još uvijek traje. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!