Na more se više ne kreće samo vikendom, nego i radnim danom

18.07.2022.

12:44

Autor: I.B./Dnevnik u podne/IMS/HRT

Gužva na Lučkom

Gužva na Lučkom

Foto: HTV / HRT

Iako je radni dan, i danas se na autocestama prema moru stvaraju gužve. O tome gdje se vozi usporeno i kakvo je stanje na naplatnoj postaji Lučko, izvijestila je naša Margareta Jozinović Vuković.

Pojačan je promet prema moru, osobito na A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Lučko i Bosiljevo II, A3 Bregana-Lipovac, A4 Goričan-Zagreb, zagrebačkoj i riječkoj obilaznici, na Krku i Krčkom mostu. Na A1 kolone i povremeni zastoji su između naplate Lučko i čvora Karlovac u smjeru mora. Na zagrebačkoj obilaznici iz smjera Buzina prema Lučkom kolona je od oko 3 km, između čvorova Kosnica i Ivanja Reka u smjeru Bregane oko 3 km. Na A4 kolona je između čvora i naplate Goričan oko 2 km, a između čvorova Popovec i Ivanja Reka u smjeru Zagreba oko 4 km. Na DC1 kolone su kod Rakovog Potoka i Turnja. Moguća su čekanja u trajektnim lukama te na GP-ovima.

- Mijenjaju se navike vozača. Nekad je subota bila udarna, tog dana su svi birali kretati prema moru, tj. na svoj put. Sada je to petak. Iz HAK-a stiže sugestija da svi oni koji mogu to učine u utorak ili srijedu jer je tih dana najmanje vozila na prometnicama i kažu da ćete tako najbrže i najsigurnije doći do svoje željene destinacije. Ako je suditi po broju vozila na cestama možemo biti zadovoljni. Obaraju se rekordi iz vikenda u vikend. Ako uspoređujemo 3. srpanjski 2019. s vikendom koji je sada iza nas, kroz naplatne postaje Lučko prošlo je vozila za više od oko 4 posto, ako pak uspoređujemo srpanj 2019. s ovim mjesecom, vozila je na cesti bilo više za 14 posto, izvijestila je Jozinović Vuković.

- Većih gužvi nema, iz HAK- apeliraju na opreznost, strpljenje. Da se na put ne ide umoran, radi svoje i tuđe sigurnosti. U Hrvatskoj je trenutno više od 9 tisuća gostiju. Najviše stranih turista pa možemo reći da sezona ide u smjeru koji smo priželjkivali, naglasila je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!