Privremena regulacija prometa zbog međunarodnog skupa

24.10.2022.

Zadnja izmjena 10:07

Autor: Zlata Muck Sušec/Dobro jutro, Hrvatska/I.Z./HRT

Zagreb: Posebna regulacija prometa zbog summita Međunarodne krimske konferencije

Zagreb: Posebna regulacija prometa zbog summita Međunarodne krimske konferencije

Foto: Sanjin Strukic / PIXSELL

Zbog međunarodnog skupa danas i sutra u Zagrebu i Velikoj Gorici uspostavlja se privremena regulacija prometa. Policija je upozorila da će povremeno biti i kratkotrajnih prekida. Na pojedinim lokacijama u užem središtu grada bit će zabranjeno zaustavljanje i parkiranje vozila. Policija je pozvala građane da se dosljedno pridržavaju uputa.

Osiguranje dužnosnika koji stižu na summit bit će na visokom nivou, kazala je u HTV-ovoj emisiji "Dobro jutro, Hrvatska" reporterka Zlata Mück Sušec.

Policija poziva na razumijevanje i strpljenje


Osim područja užeg centra Zagreba, sutra od 6 do 22 sata uspostavit će se privremena zabrana zaustavljanja i parkiranja vozila na posebno označenim mjestima vrpcama "stop policija", o čemu su vlasnici vozila i stanari zgrada na navedenim lokacijama već obaviješteni.

Iz zagrebačke policije pozivaju građane na dosljedno poštovanje uputa i naredbi policajaca kao i poštovanje pravila navedenih u privremenoj regulaciji prometa na pojedinim prometnicama. Promet će biti posebno reguliran na trasi od zagrebačke Zračne luke dr. Franjo Tuđman kroz Buzin, Novi Zagreb, Trnje i Centar do Gornjega grada.

Zagrebačka policija poziva građane, odnosno sve sudionike u cestovnom prometu, a posebice vozače motornih vozila i pješake, na razumijevanje i strpljenje u vrijeme uspostave privremene regulacije prometa navedenih dana. 

Radovi na zagrebačkim ulicama

Od radova na zagrebačkim cestama treba spomenuti Škorpikovu, gdje se i danas radi, ali se radovi premještaju kod rotora u blizini King Crossa do Miletićeve ulice.

Radovi su i u Vukovarskoj, pa sve do Strojarske. Promet neće biti obustavljen, ali će biti otežan.

Preporuka je da se građani koji planiraju posjetiti zagrebačka groblja služe javnim gradskim prijevozom, jer je već uvedena posebna regulacija prometa, koja će trajati sve do utorka, 1. studenoga. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!