Nevrijeme ponovno pogodilo područje Požege i Nove Gradiške

08.06.2023.

Zadnja izmjena 23:03

Autor: Hina/HRT/A.V.

 Snažno nevrijeme zahvatilo Požegu

Snažno nevrijeme zahvatilo Požegu

Foto: Ivica Galovic / PIXSELL

Nevrijeme praćeno obilnom kišom zahvatilo je kasno popodne područje Brodsko-posavske i Požeško-slavonske županije pri čemu su poplavljene kuće zbog čega su intervenirali vatrogasci. Opet je na udaru bila Požega. Zbog velike količine kiše, pa i tuče ulice u naselju Sajmište, ali i na nekim drugim lokacijama u gradu pretvorene su u bujice. Poplavljeni su dijelovi dvorišnih objekata i kuća te suterenski stanovi i podrumi. Nevrijeme je pogodilo i područje Rešetara kod Nove Gradiške. Kiša je potopila ulice u nekoliko minuta.


Snažno nevrijeme zahvatilo Požeštinu i grad Požegu. Obilan pljusak oko 18 sati zamračio je nebo, upalila se javna rasvjeta, a velika količina vode preplavila je prometnice i napravila prometni kolaps na više mjesta u gradu.

U Požegi je prema podacima Centra 112 u vrlo kratkom vremenu zabilježena količina od 63 litre po četvornom metru, koja je stvarala bujice i začepljenja odvodnih sustava za površinske vode.

Obilna kiša poplavila je dijelove dvorišnih objekata i kuća, te suterenske stanove i podrume.


Na terenu su sve komunalne službe koje pružaju pomoć građanima.

Dosad je odrađeno preko 60 intervencija na području Požege.

U Osječkoj ulici u Požegi voda je prekrila prometnicu, tako da su neki automobili ostali zarobljeni. Policija i vatrogasci bili su na terenu, a promet se preusmjeravao. 

Video: Ivica Galovic/PIXSELL

Na području Brodsko-posavske županije snažne padavine najintenzivnije su bile na području općine Rešetari.

U ispumpavanju vode iz dvorišta i podruma angažirani su vatrogasci Dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Rešetara, Nove Kapele i Javna vatrogasna postrojba iz Nove Gradiške.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!