Nezadovoljstvo u centru: "Zagreb će od kantograda postati boksograd"

13.11.2022.

10:11

Autor: Vijesti/B.A./HRT

Nada Boban

Nada Boban

Foto: Studio 4 / HRT

Još se nije stišala bura oko novog sustava odvajanja i odvoza otpada u Zagrebu, a ponovno raste nezadovoljstvo građana u centru zbog postavljanja boksova za smeće koje će stanari morati dodatno plaćati. O toj temi jutros je u HTV-ovim Vijestima govorila Nada Boban, predsjednica Zagrebačkog saveza stanara.

- Gornji i Donji grad dvije su gradske četvrti s najvećom koncentracijom starog stanovništva. I ono što sada moraju dati, kad se podnosi zahtjev za izdavanje rješenja za taj boks - 70 kuna. Ako imaš sedam stanova na tom ulazu, tom je penzioneru teško dati 10 kuna, a zamislite 200, 300, 500... rekla je Boban.


Među ostalim rekla je da Zagreb ima iskustava sa smetlarnicima, koji su, kako je ocijenila, danas ruglo.


- Drugo, mi zaista smatramo da će Zagreb s ovim boksovima od kantograda postati boksograd. To su žičane građevine koje će se postavljati kroz centar grada, ondje gdje nema mjesta za kante, rekla je Boban.

Cijeli intervju možete pogledati ovdje:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!