Novac za liječenje Kiare je u Sberbanci, majka uputila apel

28.02.2022.

12:44

Autor: HRT

Kiara

Kiara

Foto: HTV / HRT

Matea Lambaša Goršić, majka malene Kiare za čije je liječenje prikupljeno više od 18 milijuna kuna, a već se gotovo dva mjeseca nalazi na liječenju u San Franciscu, na Facebooku je objavila apel Vladi i HNB-u. Do novca prikupljenog donacijama ne mogu doći jer se sva sredstva nalaze na računima Sberbanke. Ministar financija Zdravko Marić je nakon Vladine sjednice novinarima rekao da se taj novac u ovom trenutku ne može razmatrati posebno. Viceguverner HNB-a Roman Šubić rekao je da svi zajedno moramo biti strpljivi, a da se iznimke ne mogu raditi jer je to tehnički i informatički jako teško provesti.

- Molimo HNB za iznimku da se moratorij s naših računa povuče kako bi sredstva povukli iz Sberbank d.d, da Kiari i njenom životu damo šansu. Ti novci su neophodni za Kiarino liječenje, a ne samo liječenje nego su neophodni za njen život, nemojte pokopati moje dijete, jer ako nam onemogućite prijenos sredstava ste Kiaru ubili, jer bez istih sredstava Kiara u četvrtom mjesecu nemože nazad u San Francisco i nastaviti svoje liječenje a bez nastavka liječenja je Kiara ne sretno i bezbrižno dijete nego dijete koje će nažalost izgubiti bitku za život!, napisala je. 

Kiari je prošlog ljeta dijagnosticiran iznimno rijedak zloćudni tumor na mozgu.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!