Novi gradonačelnik Makarske SDP-ovac Zoran Paunović

31.05.2021.

09:50

Autor: HRT/Hina/D.D.

Novi gradonačelnik Makarske SDP-ovac Zoran Paunović

Novi gradonačelnik Makarske SDP-ovac Zoran Paunović

Foto: Dusko Jaramaz / PIXSELL

Zoran Paunović (SDP) novi je makarski gradonačelnik koji je u drugom krugu lokalnih izbora dobio 61,58 posto glasova birača, dok je njegov protukandidat Jure Brkan (HDZ) dobio potporu 38,42 posto birača.

U drugom krugu na izbore je izašlo 6570 birača, što je 44 posto od ukupnoga broja, izlaznost slična kao u prvom izbornom krugu.

Paunovića su poduprla 3932 birača ili njih 61,58 posto, za Brkana su glasala 2453 birača ili 38,42 posto, odnosno Paunović je dobio 1479 glasova više od svoga protukandidata.

Nakon što je proglašen izborni rezultat, Jure Brkan je u društvu zamjenice Marine Andačić Krivić, došao čestitati pobjedniku i njegovoj zamjenici Antoniji Radić Brkan u prostorije SDP-a.

U prvom obraćanju novinarima novi gradonačelnik Zoran Paunović zahvalio je timu zaslužnom za pobjedu, koji je, kako je rekao, doveo do kraja sretnu priču.

- Nemamo previše vremena za slavlje jer već sutra čekaju nas nove obveze. Pokazalo se da je Makarska složna, ne dijeli se na lijeve i desne, a na nama je ispuniti obećanje i izgraditi Makarsku kojom se ponosimo, povećati standard i kulturu života svima bez obzira za koga su glasali. Želimo Makarsku zelenu, održivu, digitalnu i transparentnu, istaknuo je Zoran Paunović.

Rekao je da od Jure Brkana, saborskoga zastupnika, očekuje da će se boriti za interese Makarske i da će dobro surađivati i nastaviti s realizacijom započetih projekata maksimalno koristeći sredstva EU fondova.

Paunovićeva zamjenica poručila je da će sve snage usmjeriti na promociju Makarske kao sigurne turističke destinacije.

Svima koji su izašli na izbore i dali povjerenje HDZ-u zahvalio je Jure Brkan kazavši kako nakon četiri godine Makarsku ostavlja bolju nego ju je zatekao, a na računu Grada je 35 milijuna kuna.

- Novom gradonačelniku čestitam i želim da bude bolji od mene, dok će HDZ biti nimalo laka oporba jer HDZ je velika stranka i kada pobjeđuje i kada gubi. Kao saborski zastupnik zastupat ću interese Podbiokovlja i Zabiokovlja, a sad ću za to imati više vremena, poručio je Brkan.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!