Obilježena 27. obljetnica pada američkog vojnog zrakoplova

03.04.2023.

Zadnja izmjena 11:54

Autor: Dnevnik/HRT/A.S.

Komemoracija za sjećanje poginulih u zrakoplovu

Komemoracija za sjećanje poginulih u zrakoplovu

Foto: Dnevnik / HRT

U Dubrovniku je obilježena 27. obljetnica tragičnog pada američkog vojnog zrakoplova nedaleko od dubrovačke Zračne luke. Dana 3. travnja 1996. godine poginulo je 35 putnika i članova posade, među njima i tadašnji američki državni tajnik za trgovinu Ronald Brown. U Memorijalnoj kući Ronald Brown održana je komemoracija u sjećanje na sve poginule u toj zrakoplovnoj nesreći.


- Ovo je svjedočanstvo o nastavku predanosti regiji i njezinu razvoju, odnosima sa Sjedinjenim Američkim Državama, ali i jednostavno o vrijednosti života. Mnogo vam hvala, rekla je Amy Lillis, voditeljica Ureda za gospodarska i politička pitanja, Veleposlanstvo SAD-a u RH.

- Danas, 27 godina nakon, svjedočimo iznimno jakim vezama između SAD-a i Republike Hrvatske, svjedočimo činjenici da smo jedna od rijetkih zemalja u Europskoj uniji koje imaju brzi prolaz, odnosno mogućnost brzog ulaska u SAD, nemamo više obvezu viza, kazao je Mato Franković, dubrovački gradonačelnik.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!