Sisačkoj bolnici stigla donacija

09.04.2021.

20:06

Autor: Dnevnik/IMS/HTV/Margareta Jozinović/A.P.C.

Ilustracija - zgrada u Sisku

Ilustracija - zgrada u Sisku

Foto: Dnevnik/IMS/HTV / HRT

Nastavlja se rušenje na potresom pogođenim područjima. Petrinjci se nadaju da će se na mjestu nekadašnje HEP-ove zgrade podići novi dom zdravlja. Zdravstvenom sustavu na tom području pomoći će i donacija teško oštećenoj sisačkoj bolnici.

Jedinica intenzivne njege sisačke bolnice od danas je bolje opremljena. 

- Riječ je o pet monitora koji će biti donirani ovdje u sisačku bolnicu i jednom koji će biti doniran u petrinjski centar, izjavio je o donaciji Miroslav Šaban, direktor za odnose s vladom i javnim institucijama tvrtke Philips u središnjoj i istočnoj Europi i Rusiji.

- Itekako će to pomoći svim našim bolesnicima tijekom liječenja, ali isto tako, ovo je znak koji će nama pomoći da se bolnica i dalje razvija, kaže Tomislav Dujmenović, ravnatelj OB Sisak "Dr. Ivo Pedišić".

Galerija
Monitor, donacija sisačkoj Općoj bolnici, Foto: Dnevnik /IMS/HTV/HRT
Tomislav Dujmenović, ravnatelj OB Sisak "Dr. Ivo Pedišić" , Foto: Dnevnik/IMS/HTV/HRT

Iz Njemačke je za djelatnike bolnice stigla i zaštitna oprema, a stigla je i donacija za sisačke vatrogasce.


- Došlo je nekoliko generatora, što nam uvijek dobro dođe u ovakvim situacijama kad vrlo često da nema struje, rekao je tajnik Vatrogasne zajednice Sisačko-moslavačke županije Vlado Brletić


Vrijedni su i radnici u Petrinji gdje se i dalje ruše oštećeni objekti. Srušena je zgrada HEP-a. Sada se taj teren priprema, nadaju se Petrinjci - za nešto mnogo bolje. 

-  Sad se priča da će biti zgrada doma zdravlja, tako se priča po novinama i mi vjerujemo i bilo bi to super, kaže Gordana Jambrović Žugaj. 


Gledaju Petrinjci kako se lice njihova grada mijenja.


- Nada uvijek postoji, tako da se nadamo najboljem. Samo tko će to dočekat. Mislim treba strpljenja, rekao je Petinjac Milan Peškir. 

Gordana Jambrović Žugaj, Petrinja

Gordana Jambrović Žugaj, Petrinja

Foto: Dnevni / HRT

Strpljivi su i Glinjani koji se nastavljaju useljavati u kontejnersko naselje. Gospođa Nada sretna je što napokon ima svoj mir. Uz nju, u svoj se privremeni dom danas uselilo još šest obitelji.


- Za sada smo popunili 24 kontejnera, ukupno cijelo naselje ima 39, pa idemo nekim tempom da ljude pomalo, prvo ove najkritičnije rješavamo, pa ćemo onda ove ostale, izjavio je koordinator Stožera civilne zaštite Glina Dražen Naglić. 


Nitko ne bi trebao imati problema sa smještajem. Zahtjeva je 39 - koliko i kontejnera u naselju. Samo da se usele što prije.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!