14:28 / 29.03.2021.

Autor: HRT/Hina/D.M.

Od sutra strože mjere i u Istri

Dino Kozlevac

Dino Kozlevac

Foto: Srecko Niketic / PIXSELL

Zbog porasta broja zaraženih koronavirusom te nepovoljne epidemiološke situacije, odlukom županijskog Stožera civilne zaštite i u Istri se od sutra uvode strože mjere, od zabrane treninga u zatvorenim prostorima do obustave rada raznih radionice, plesnih škola i igraonica.

Prema odluci istarskog Stožera civilne zaštite ovaj novi paket mjera odnosi se na zabranu svih treninga u zatvorenim prostorima, osim za klubove koji se natječu u prvom i drugom rangu natjecanja u seniorskoj konkurenciji te u prvom rangu natjecanja u juniorskoj konkurenciji na nacionalnoj razini u ekipnim sportovima.

Treninzi se odobravaju i klubovima koji se natječu u seniorskoj konkurenciji u ekipnim klupskim natjecanjima na nacionalnoj razini i to u najvišem rangu natjecanja. Odobravaju se i treninzi i natjecanja kategoriziranih sportaša u individualnim sportovima i sportaša nacionalne razine koji se pripremaju za europska i svjetska natjecanja.

Osim toga, navode iz Stožera, obustavlja se rad radionica, uključivši dječje i plesne radionice te plesne škole i igraonice, škole stranih jezika, pučka otvorena učilišta i autoškole u sklopu koje se predavanja mogu održavati isključivo na daljinu. Obustavlja se praksa srednjoškolaca i studenata u predškolskim i školskim te ustanovama zdravstvene i socijalne skrbi.

Načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac očekuje da će Nacionalni stožer ovu odluku potvrditi. Smatra da se radi o nužnim mjerama želi li se epidemiološka situacija držati pod kontrolom.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!