Odbijen prijedlog oporbe za pokretanjem pitanja povjerenja Plenkoviću

16.02.2023.

09:56

Autor: T.D./HRT/Hina

Andrej Plenković

Andrej Plenković

Foto: HTV / HRT

Vlada je sa sjednice u četvrtak Hrvatskome saboru predložila da ne prihvati prijedlog 33 oporbena zastupnika o pokretanju pitanja povjerenja premijeru Andreju Plenkoviću odbivši sve navode tog "lošeg uratka" kao neutemeljene i neosnovane.

Oporba predvođena Domovinskim pokretom pokrenula je pitanje povjerenja premijeru zbog "silnih afera", navodeći među inim, aferu sms, Janaf, milijardu kuna ukradenih iz Ine, čin izdaje preusmjeravanja hrvatske nafte u Mađarsku i zatvaranja sisačke Rafinerije.

- Čak 29 od 33 koji su ovaj loš uradak potpisali bili su oni koji su bili protiv sudjelovanja Hrvatske u EU misiji vojne pomoći Ukrajini. Dakle, jedan loš pokušaj ne bi li se sprala ta ljaga s njih. Naravno da sve njihove navode odbijamo u svom očitovanju, rekao je kratko premijer Plenković u objašnjenju očitovanja poslanog Saboru.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!