14:02 / 16.04.2021.

Autor: V.G./HRT

Oglasili se iz Ericssona: Nismo sudjelovali u izradi stranice "Cijepise"

Ericsson Nikola Tesla

Ericsson Nikola Tesla

Foto: Davorin Visnjic / PIXSELL

Ministarstvo zdravstva poručilo je u petak da se proces angažiranja dobavljača za platformu Cijepise provodio transparentno i u skladu s odredbama Zakona o javnoj nabavi Republike Hrvatske. Ministar Vili Beroš kazao je kako ne zna koliko je izrada platforme koštala, ali tvrdi da je sve transparentno i sukladno zakonu. Sada su se oglasile i tvrtke koje je ministarstvo navelo.

Iz tvrtke Ericsson Nikola Tesla poručili su da oni nisu sudjelovali u izradi ni u održavanju stranice.

"Ericsson Nikola Tesla d.d. nije sudjelovao u izradi web stranice cijepise.zdravlje.hr niti je povezan s načinom rada ili održavanjem te web stranice.

Ericsson Nikola Tesla d.d. trenutačno s Ministarstvom zdravstva ima sklopljen Ugovor o održavanju i nadogradnji programske osnovice CEZIH-a, a kreiranje ili održavanje web stranice cijepise.zdravlje.hr nije dio navedenoga Ugovora. Stoga ne postoji, niti je postojala, zakonska ni ugovorna mogućnost angažmana Ericssona Nikole Tesle d.d. u poslovima vezanim uz web stranicu cijepise.zdravlje.hr.

Svi detaljni podaci vezani uz aktualni Ugovor s Ministarstvom zdravstva javno su dostupni putem Elektroničkog oglasnika javne nabave Republike Hrvatske kao i na službenoj internetskoj stranici Ericssona Nikole Tesle. Kao i dosad, sve preuzete obveze koje proizlaze iz našeg Ugovora s Ministarstvom zdravstva izvršavamo uredno i u zadanim rokovima.

Slijedom navedenoga, posve je neutemeljeno i netočno bilo kakvo dovođenje u vezu društva Ericsson Nikola Tesla d.d. i web stranice cijepise.zdravlje.hr.", stoji u priopćenju.

Oglasila se i druga tvrtka - IN2.

''IN2 je dugogodišnji strateški partner Ministarstva zdravstva u razvoju CEZIH-a zadužen za izgradnju i održavanje središnjeg sustava eNaručivanje koji uključuje e-Liste čekanja, e-Naručivanje, e-Prioritetno naručivanje, Središnji kalendar za praćenje ugovorenih kapaciteta i Središnji kalendar za praćenje slobodnih termina.

Na temelju postojećeg ugovora za održavanje i nadogradnju ovog sustava, IN2 je zadužen za njegovu prilagodbu potrebama procesa naručivanja građana na cijepljenje protiv bolesti Covid-19. Sama stranica cijepise.zdravlje.hr nije dio sustava eNaručivanje. Svoju ulogu u ovom složenom projektu IN2 obavlja u skladu sa svim postojećim ugovorima s naručiteljem, transparentno i profesionalno'', naveli su.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!