Olujno nevrijeme na području više županija

03.06.2022.

08:49

Autor: HRT

Olujno nevrijeme na području više županija

Olujno nevrijeme na području više županija

Foto: HTV / HRT

Olujno nevrijeme praćeno kišom, tučom i vjetrom zahvatilo je jučer, 2. lipnja 2022. u večernjim satima, dijelove Krapinsko-zagorske, Zagrebačke i Sisačko-moslavačke županije te Grad Zagreb.

Krapinsko-zagorska županija 

Olujno nevrijeme praćeno jakim vjetrom, kišom i tučom zahvatilo je jučer, 2. lipnja, u 20:00 sati područje Krapinsko-zagorske županije. Velika količina kiše koja je pala uzrokovala je plavljenje podrumskih prostorija kuća u mjestima Risvica, Veliko Trgovišće, Jezero Klanječko, Stubičke Toplice, Klanjec, Kladnik, Kumrovec te Zagorska Sela. Zbog nanosa blata i vode na DC 229 između mjesta Miljana i Plavić, intervenirali su djelatnici Županijske uprave za ceste. Bilo je poteškoća u opskrbi električnom energijom. Građani su prijavili i veću materijalnu štetu, uzrokovanu tučom, na usjevima, vinogradima i voćnjacima. Voditelj Službe civilne zaštite Krapina obišao je najugroženija područja. 

Zagrebačka županija 

Zapadni dio Zagrebačke županije u 22:00 sata zahvatilo je olujno nevrijeme praćeno jakim vjetrom, kišom i tučom. Najviše su nevremenom bila zahvaćena mjesta Jastrebarsko, Čeglje, Gudci Draganički, Izimje i Pribić. U mjestima Čeglje i Gudci tuča je oštetila više krovova na obiteljskim kućama i gospodarskim objektima. Jak vjetar uzrokovao je rušenje stabala na kolnik te su komunalne službe i vatrogasci radili na njihovu uklanjanju. 

Grad Zagreb 

U 22:00 sata Grad Zagreb također je zahvatilo nevrijeme s jakim vjetrom i kišom. Vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Zagreb uklanjali su grane koje su pale na tlo i stablo koje je palo na parkirano vozilo. 

Sisačko-moslavačka županija 

Zbog olujnog nevremena koje je počelo oko 22:30 sati i trajalo do ponoći na području Sisačko-moslavačke županije, Županijski centar 112 Sisak zaprimio je više dojava iz gradova Siska, Petrinje i Kutine o poplavama u stambenim objektima i na prometnicama. U naseljima Joševica, Maja i Dvorišće stabla su se srušila na prometnice, a u Dvorišću i betonski stup Elektre. U mjestu Orleković na promenicu D36 srušio se bor. Na intervencije su izašle komunalne službe, vatrogasci JVP-a Sisak, JVP-a Petrinja, dobrovoljna vatragasna društva, komunalne službe te timovi HEP-a, Cesta Sisak i nadležnih policijskih postaja.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!