Omiš: Rudan novi koncesionar kampa Ribnjak, Galeb najavio tužbu

09.11.2022.

10:02

Autor: Vijesti/IMS/HRT

Istarska tvrtka ponudila je 711 tisuća eura

Istarska tvrtka ponudila je 711 tisuća eura

Foto: Vijesti / HRT

Gradsko vijeće Omiša izabralo je tvrtku Rudan iz Žminja za novog koncesionara kampa Ribnjak na rok od 20 godina. Za odluku je glasalo deset vijećnika, četiri su bila protiv. Pritužba dosadašnjeg koncesionara - tvrtke Galeb iz Omiša - da odabrana tvrtka ne zadovoljava sve uvjete natječaja - odbačena je kao neosnovana.

Iz Galeba najavljuju tužbu, a gradonačelnik Omiša Ivo Tomasović poručuje da je odabrana uvjerljivo najpovoljnija ponuda. Istarska tvrtka ponudila je 711 tisuća eura, a Galeb 464 tisuće - godišnje koncesijske naknade.

- Ovdje se ne smijemo voditi prvenstveno osjećajima. Mali smo grad, svatko svakoga poznaje, ali ovdje se radi o jednom ozbiljnom natječaju, ozbiljnim iznosima, kaže Tomasović. 


- Ponuda koju je dala tvrtka Rudan je valjana i s najvećim ponuđenim iznosom. To je jedini razlog zbog kojeg smo prihvatili ponudu, nema tu velike, da tako kažem, narodski, filozofije, dodao je. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!