Orkanska bura prekinula promet, smirivanje tek u četvrtak

11.01.2022.

13:53

Autor: M.M./Dnevnik/IMS/HTV/HRT

Orkanska bura

Orkanska bura

Foto: Nel Pavletic / Pixsell

Državni hidrometeorološki zavod zbog vjetra je izdao crvena i narančasta upozorenja za Istru, riječku regiju, Kvarner, Velebitski kanal i cijelu Dalmaciju. Bura na obali čupa stabla, kod Bribira je srušila napuštenu kuće. Očekuju se udari vjetra do 180 kilometara na sat.

HRT-ova novinarka Žana Morović Rudić javila se u podnevni Dnevnik sa čvora Posedarje. Istaknula je kako ovako jake i iznenadne udare bure ne treba pocjenjivati, te upozorila vozače da ne kreću na put dok se meteorološka situacija ne smiri, što bi trebalo biti tek u četvrtak. 

- Mi smo 30-ak sati u prometnom prekidu jer je zatvorena autocesta između Svetog Roka - Posedarje i jedini prohodni pravac je državnim cestama preko Gračaca i Obrovca. Zatvorena je i državna cesta Maslenica - Zaton Obrovački, a autocestom Zagreb - Rijeka na dionici između Delnica - Čavle, mogu prometovati samo osobna vozila. Na snazi je i zabrana prometovanja preko Paškog mosta i dionicom magistrale između Senja i Svete Marije Magdalene, rekla je.

Dodala je i kako nerijetko svjedočimo da se vozači oglušuju na upozorenja, o čemu svjedoči i sinoćnja nesreća na podvelebitskoj magistrali kod skretanja za trajektno pristanište Prizna, gdje se u provaliju sunovratio vozač kamiona s poluprikolicom.

- Vozač je upravljao kamionom s poluprikolicom za vrijeme zabrane prometovanja za sva vozila i sletio je ulijevo van ceste, gledano iz smjera Senja u smjeru Karlobaga. Vozač je nažalost, smrtno stradao, a očevid će biti napravljen kada nam vremenski uvjeti dozvole, odnosno, kad se orkanska bura smiri, rekla je Maja Brozičević, glasnogovornica PU ličko-senjske.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!