22:10 / 28.11.2020.

Autor: Dnevnik 3/IMS/HRT/Hina

Osude Sučićevog ispada iz Vlade

Stjepan Sučić (Sanjin Strukic/PIXSELL)

Stjepan Sučić (Sanjin Strukic/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Policija je potvrdila da je u postupanju prilikom kršenja epidemioloških mjera postupila u skladu sa zakonom i da nije bilo pokušaja utjecaja sa strane.
Predstojnik Ureda predsjednika Vlade Zvonimir Frka Petešić komentirao je na konferenciji za novinare izgred u Vukovaru u kojem je sudjelovao državni tajnik u Ministarstvu hrvatskih branitelja Stjepan Sučić.

- Naravno da osuđujemo jedan takav nemili događaj. Žao nam je što se tako nešto uopće dogodilo. U trenutku kad su propisane epidemiološke mjere koje se odnose na sve nas u zemlji, ne može biti opravdanja za njihovo kršenje, a posebno se to odnosi na dužnosnike u Vladi koji svojim ponašanjem u svakom trenutku moraju davati primjer, rekao je Frka Petešić novinarima.

➡️ Koronavirus - nove informacije 
➡️ Trut u Dnevniku HTV-a: Mjere se krše, prijave pišu, uskoro i kazne
➡️ Vlasnik kluba u Zagrebu uhićen zbog širenja zaraze

Glasnogovornik Vlade Marko Milić poručio je: "Ispitat ćemo što se dogodilo. Ako je sve to istina, takvo ponašanje državnog tajnika potpuno je neprimjereno." U ponedjeljak je sjednica Vlade pa će tada biti donesene i odgovarajuće odluke vezane za njegov status u Vladi.

Policija je u subotu iza ponoći pri kontroli poštivanja propisanih epidemioloških mjera u ugostiteljskom objektu u Vukovaru zatekla nekoliko osoba u konzumiranju pića. Među njima i državnog tajnika Ministarstva hrvatskih branitelja Stjepana Sučića i ravnatelja Memorijalnog centra Domovinskog rata Krunoslava  Šeremeta. Tom prilikom je došlo i do narušavanja javnog reda i mira te su oni privedeni zbog remećenja javnog reda i mira.

Policija: U incidentu reagirano u skladu s ovlastima

Nakon dovršene obrade obojica su pušteni iz službenih prostorija, a policija će ih prekršajno prijaviti zbog kršenja javnog reda i mira i Zakona o osobnoj iskaznici. Glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Dragoslav Živković izjavio da su "policijski djelatnici posao obavili u skladu sa zakonskim ovlastima i nikakvih pokušaja utjecaja sa strane nije bilo". Dodao je da je prisila upotrijebljena prema jednom, od dvije privedene osobe

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!