Treba li strahovati za štednju u obveznim mirovinskim fondovima?

28.11.2022.

15:50

Autor: HRT

Obvezni mirovinski fondovi ove godine poslovali su s gubitkom od pet do šest milijardi kuna. Za štediše drugog stupa koji su pred mirovinom taj novac je zauvijek izgubljen. Treba li strahovati za štednju u obveznim mirovinskim fondovima? Kako nadoknaditi gubitak? Od 1. siječnja najniže mirovine rastu tri posto, hoće li to donijeti ikakvu promjenu onima koji jedva preživljavaju? Ne propustite emisiju Otvoreno u 22:10 na Prvom programu HTV-a. 

U emisiji urednice i voditeljice Zrinke Grancarić gostuju:

Dijana Bojčeta Markoja, direktorica Udruge društava za upravljanje mirovinskim fondovima i mirovinskih osiguravajućih društava

dr. sc. Andrej Grubišić, Udruga članova obveznih i dobrovoljnih mirovinskih fondova

Ante Žigman, predsjednik Upravnog vijeća Hanfe

Melita Čičak, ravnateljica Uprave za mirovinski sustav Ministarstva rada, mirovinskog sustava obitelji i socijalne politike

Emisiju možete pratiti i preko hrti.hr. Emitirana izdanja možete pronaći u videoteci multimedijske usluge HRTi, kao i u Emisijama na zahtjev na našem portalu. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!