Pacijentica koja ima "fluronu" je dobro, nema težih kliničkih slika

16:47 / 04.01.2022.

Autor: Vijesti u 17/IMS/HRT

Borba s koronavirusom

Borba s koronavirusom

Foto: Dnevnik / HRT

U Hrvatskoj je otkriven prvi slučaj "flurone" - istodobne zaraze koronavirusom i virusom gripe. Riječ je o 27-godišnjakinji koja za sada ima blage simptome.

- Detektiran je prvi slučaj dvostruke zaraze kod jedne pacijentice i to virusom gripe i virusom SARS-CoV-2. Htjela bih reći da to nije ništa neuobičajeno, postoje slučajevi dvostrukih zaraza. Pacijentica se osjeća dobro, ona je mlađa osoba i za sada nema težih kliničkih slika, rekla je Sandra Šikić, ravnateljica NZJZ-a "Dr. Andrija Štampar".


- Imali smo nešto sumnji zadnjih 10-ak dana, imamo tehnologiju i testove koji mogu u isto vrijeme detektirati oba uzročnika. To primjenjujemo kod sumnje, za sada nismo među hospitaliziranima dokazali, niti među onima koji su se testirali unutar klinike. Ono što moram istaknuti je da to sada nije nekakvo spektakularno otkriće i stvar, uobičajene su dvojne, čak se znaju nekad dogoditi trojne infekcije, rekla je Alemka Markotić, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti "dr. Fran Mihaljević".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!