Paus (IDS): Bauk konzervativizma kruži Europom

08.03.2023.

15:25

Autor: HRT/A.V./Hina

Dalibor Paus

Dalibor Paus

Foto: Srecko Niketic / PIXSELL

Predsjednica Kluba žena IDS-a Helga Možé i predsjednik stranke Dalibor Paus u srijedu su u Puli ocijenili da "bauk konzervativizma kruži Europom, pa tako i Hrvatskom" te ustvrdili da ženska borba za ravnopravnost nije daleka stvar prošlosti, nego realnost sadašnjosti i budućnosti.


Paus kaže da liberali moraju biti branik demokracije i ne smiju dopustiti konzervativnim strujama da unazade položaj žena.


- Vidimo klečavce na trgu koji u ime vjere traže dokidanje ženskih prava i jednakopravnosti, a brojnim hrvatskim gradovima marširat će muškarci i žene koji traže ukidanje prava na pobačaj, predvođeni gospođom Markić koja ima uspješan biznis s antibaby pilulama, rekao je Paus.


Sreća u nesreći je, kaže, da ni Pula niti jedan istarskih grad neće biti domaćini tim marševima, usprkos tome što se "pulski gradonačelnik po svemu učinjenom do sad pokazao možda čak konzervativnijim nego njegov koalicijski partner HDZ".


Predsjednica Kluba žena IDS-a Helga Može' rekla je da "žene također mole, ne samo danas, već svaki dan- ali za razum".


- Molimo za svaku žrtvu rodnog nasilja, za svaku seksualno uznemiravanu ženu i za svaku ženu koja se suočava s presudama u privatnoj i javnoj sferi života, dodala je.


Klub žena IDS-a zalaže se za ravnopravnost i punopravno sudjelovanje u kreiranju i provedbi javnih politika, dijalog i razmjenu mišljenja sa svim kolegama unutar stranke, ali i s drugim strankama, posebno lijevo liberalnih svjetonazora.


- Zajedno trebamo obraniti prava i vrijednosti za koje smo se dugo borile, rekla je Možé te podsjetila da i političke stranke i Sabor ne mare za činjenicu da već tri izborna ciklusa broj zastupnica nije dosegnuo potrebnu kvotu. Stoga je, kako su naveli u IDS-u, ta stranka složna u tome da je borba za obranu stečenih prava građana i građanki - zadaća liberala te su poručili da će biti "snažan glas protiv konzervativnih struja koje jačaju u Hrvatskoj i u Europi".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!