18:41 / 18.03.2021.

Autor: P.F./Hina/HRT

Pavičić Vukičević kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba

Jelena Pavičić Vukičević

Jelena Pavičić Vukičević

Foto: Robert Anic / PIXSELL

Jelena Pavičić Vukičević prihvatila je kandidaturu stranke Bandić Milan 365- Stranke rada i solidarnosti za gradonačelnicu Zagreba na lokalnim izborima.

Nakon sjednice Predsjedništva, poručila je da će stranku povesti u izbornu pobjedu.

Član Predsjedništva Ivica Lovrić objavio je da je Predsjedništvo jednoglasno prihvatilo prijedlog da Jelena Pavičić Vukičević bude kandidatkinja njihove stranke za gradonačelnicu Zagreba.

Nakon smrti dugogodišnjeg zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, njegova zamjenica i dugogodišnja suradnica Pavičić Vukičević postala je obnašateljica dužnosti gradonačelnika do lokalnih izbora.

Jelena Pavičić Vukičević bila je Bandićeva suradnica od početaka njegove karijere, a i sama ima dugogodišnje iskustvo u upravljanju gradom jer je bila i zamjenica i pročelnica.

Kada je Bandić 2000. prvi put izabran za gradonačelnika bila je tajnica zagrebačke gradske organizacije SDP-a i zastupnica u Gradskoj skupštini. Tri godine poslije postaje saborska zastupnica, 2008. pročelnica Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport, a od 2009. do 2013. prvi put i zamjenica gradonačelnika. Drugi put Bandićevom zamjenicom postaje 2017. na neposrednim lokalnim izborima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!