Pavičić Vukičević o kandidaturi, Bandiću, potresu, rušenju istočne tribine stadiona

19.03.2021.

20:01

Autor: V.K./Dnevnik/IMS/HRT

Jelena Pavičić Vukičević

Jelena Pavičić Vukičević

Foto: Dnavnik/IMS / HRT

Jelena Pavičić Vukičević, kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba (BM 365 - Stranka rada i solidarnosti) izjavila je u središnjem Dnevniku HTV-a da se kandidirala za mjesto gradonačelnice nakon što je dobila mnogo e-mailova potpore, a i nakon što je vidjela ostale kandidate. Izjavila je i da je naložila rušenje istočne tribine maksimirskog stadiona jer je nakon potresa neupotrebljiva.  

Naglasila je da joj preminuli gradonačelnik Milan Bandić neće biti teret u kampanji.

"Znam što je bilo pogrešno i što ne bismo smjeli ponoviti" 

Budući da je jučer izjavila da je Bandić bio fantastičan trener, a prije 20 dana kako namjerava nastaviti Bandićevim putem, urednica Zrinka Grancarić pitala je koliko je sigurna da je to dobar put s obzirom da su brojne afere i sudski procesi pratili Bandićev mandat, pa i njen kao zamjenice gradonačelnika.

- Kada govorimo o dobrom putu mislimo na socijalnu sigurnost i potporu koju smo pružali poduzetnicima, svima koji pošteno zarađuju svoj kruh. Na tom putu je sasvim sigurno bilo pogrešaka. Ja neću nastaviti s pogreškama, jer imam to iskustvo. Sada znam što je bilo pogrešno i što nikako ne bismo smjeli ponoviti. Nismo se mi uvijek u svemu slagali, rekla je.

Na pitanje je li bilo temelja za optužbe koje su ga pratile, kazala je "da prema onome što je mogla vidjeti putem medija, ne bi baš rekla da je tome tako".

Govoreći o svojim suradnicima rekla je da će biti "mnogo iznenađenja na izborima, ali da se ne mijenja tim koji pobjeđuje". Nije precizirala tko će joj biti zamjenik. Na potpitanje radi li se o muškarcu ili ženi, kazala je tek da će to biti ili kombinacija ili muškarci. 

Pavičić Vukičević izjavila je i da suosjeća s problemima građana koji nakon potresa u Zagrebu i dalje žive u kontejnerima. Stoga su na sjednici Gradske skupštine Grada Zagreba predložili da im se podmiri trošak struje. Dodala je da očekuje od Fonda za obnovu snažniji iskorak u pomoći sugrađanima.

Na pitanje je li se kasni s javnim pozivima i aktivacijom sredstava iz fonda EU-a te je li Zagreb mogao učiniti više da se ta sredstva povuku, Pavičić Vukičević je kazala da je saniranje već prošlo, a da će se putem javnih poziva samo vratiti sredstva u proračun Grada Zagreba i iskoristiti ih za nešto drugo.

- Kroz naše urede prošlo je 1.800 građana koji su dobili pravnu pomoć. Pomogli smo im oko prikupljanja njihove dokumentacije, oko popunjavanja različitih obrazaca koje je potrebno priložiti kako bi dobili sredstva iz Europske unije, dodala je. 

Pavičić Vukičević: Naložila sam rušenje istočne tribine 


U vezi s maksimirskim stadionom, izjavila je da je naložila rušenje istočne tribine koja je nakon potresa neupotrebljiva.

- Njezina sanacija previše bi koštala. Mislim da je bolje srušiti tu tribinu. Kroz 10 dana ići ćemo s arhitektonskim natječajem koji će dati cjelovito rješenje za obnovu, a mogu slobodno reći za novi stadion. Prve procjene rekle su da bi sanacija tribine koštala 15 milijuna kuna. Mislim da se taj novac bolje može uložiti u rušenje same tribine, ali jednako i u pripremu dokumentacije. MIslim da novaca ima. On je i u razvojnim bankama i fondovima EU-a. Mislim da ćemo itekako naći partnera za taj veliki projekt, naglasila je Pavičić Vukičević i dodala kako misli da će rušenje tribine biti unutar dva mjeseca.

Odgovarajući na pitanje misli li da joj na lokalnim izborima prijeti veća opasnost od ljevice ili desnice kazala je "da ne razmišlja na taj način". 

- Nadam se da ćemo uspjeti predstaviti svoje programe i da će građani ponovno izabrati najbolje, kazala je.

Smatra da sa svima može surađivati u Gradskoj skupštini i da će i ovoga puta suradnja u Skupštini biti na projektima. Svi oni koji budu imali dobre projekte dobit će moju potporu, a isto tako očekujem od svih ozbiljnih zastupnika da podrže naše prijedloge, izjavila je među ostalim Pavičić Vukičević. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!