10:42 / 23.03.2021.

Autor: Studio 4/IMS/HRT/P.F./V.K.

Pavičić Vukičević: Rušenje istočne tribine jer je nesigurna, cilj novi stadion

Jelena Pavičić Vukičević

Jelena Pavičić Vukičević

Foto: Studio 4 / HRT

Jelena Pavičić Vukičević (Stranka rada i solidarnosti), kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba, u emisiji HRT-a Studio 4 rekla je kako će se rušiti istočne tribine Maksimira jer nakon potresa nije sigurna. Arhitektonski natječaj i omogućit će da arhitekti ponude cjelovito rješenje. I moje je rješenje novi stadion, naglasila je.

Jelena Pavičić Vukičević

Jelena Pavičić Vukičević

Foto: Studio 4 / HRT

Pavičić Vukičević: Imam priliku učiniti nešto drugačije 

Jelena Pavičić Vukičević (Stranka rada i solidarnosti), kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba, u emisiji HRT-a Studio 4 rekla je kako je presudilo da se kandidira za gradonačelnicu to što nakon 20 godina njenog sudjelovanja u različitim projektima nije mogla dopustiti da sve te aktivnosti ostanu po strani.

- U nekim istraživanjima oko 45% sugrađana smatra da se grad vodi u dobrom smjeru i mislim da ti sugrađani zaslužuju svog kandidata, a to sam ja, naglasila je Pavičić Vukičević.

Na pitanje da se govorilo "morali smo slomiti Jelenu" da bude kandidatkinja rekla je kako voli politiku i da tu nije bilo prostora za „lomljenje".

- Tu je bilo prostora za donijeti jedinu moguću odluku. Dobila sam u proteklim tjednima nebrojene poruke podrške i vidjela sam da imam priliku nastaviti s projektima koje smo i do sada uspješno radili i da je građanima stalo do toga i što je najvažnije  nakon 20 godina imam priliku učiniti nešto drugačije, naglašava i dodaje kako je motivacija u stranci izuzetno visoka.

- Veselim se kampanji, imamo što pokazati te smatram da će građani to nagraditi, uvjerena je Pavičić Vukičević.

Bandićeva ostavština i sudski procesi

Što se tiče ostavštine gradonačelnika Bandića, ona je velika te ponovila još jednom da 45%  građana smatra da je grad radio dobro i da se razvijao u dobrom smjeru.


Na pitanje kako se nosi s činjenicom da neki suradnici, kao i pokojni gradonačelnik Bandić imao otvorene procese, Pavičić Vukičević je rekla kako je i ona prijavljena, no na kaznenom sudu je to bilo odbačeno kao potpuno neutemeljeno.

- Prijave dolaze s funkcijom i s time se treba znati nositi, naglasila je i dodala kako se mora svaki dan odgovarati građanima kako bi oni znali što smo za njih učinili.

Obnova Zagreba i javna nabava

Govorila je i o obnovi grada Zagreba koja još nije počela godinu dana od potresa.

- Godina dana je dugačka, pogotovo ako živite u kontejneru ili hostelu. Duboko suosjećam s građanima i nadam se da će obnova ipak krenuti i da će se oni vratiti u svoje domove, rekla je.

Zakon o javnoj nabavi je prenormiran, na to nas je upozorila i Europska komisija i dodala da ga nije trebalo učiniti tako strogim. U Zagrebu se provede godišnje oko 1400 postupaka javne nabave i od njih 1-2% ide u žalbu, pritužbi i odugovlačenja. Svi ostali idu redovito, rekla je.

Istaknula je kako su svi ugovori u gradu javni i kako ih prolazi državna revizija i ono što se može učiniti je to da oni budu javno online vidljivi za svakoga.

Stadion u Maksimiru i žičara

Najavila je rušenje istočne tribine Maksimira koja nakon potresa nije sigurna što nije dobro prihvaćeno u Dinamu koji se zalaže za gradnju novog stadiona.

- Rušenje istočne tribine ide zato što je ona nesigurna. Arhitektonski natječaj koji ću vrlo skoro raspisati omogućit će da naši i međunarodni arhitekti ponude cjelovito rješenje. I moje je rješenje novi stadion, naglasila je.

Što se tiče žičare rekla je kako je u postupku izdavanja dozvole za puštanje u rad i rekla je da se veseli trenutku kad će se provozati zajedno sa sugrađanima. Najavila je neko vrijeme besplatno korištenje. 

- Jesmo li je preplatili to će utvrditi sud i ja ću na tome inzistirati, rekla je.

Govorila je i kako u Zagrebu mora biti prostora za svakoga.

- Grb grada Zagreba ima širom otvorene dveri. Trebamo graditi inkluzivno društvo, rekla je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!