Pavka je zbog korone izgubila kosu i smršavjela 10 kilograma

22.12.2021.

17:13

Autor: Melita Homa/Regionalni dnevnik/HRT/IMS/V.G.

Pavka Sekereš

Pavka Sekereš

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Za mnoge posljedice preboljenja COVID-a još traju. Pavka Sekereš iz Đakova zarazila se koronavirusom prije pojave cjepiva i tvrdi da joj je to jedno od najgorih iskustava u životu.


Ovih dana Pavka Sekereš slavi rođendan. I onaj prema datumu rođenja, ali i preživljavanju COVID-a. Dugogodišnja alergičarka preživjela je teži oblik bolesti. Posljedice osjeća i godinu dana nakon preboljenja. I psihički je bilo teško.

- Ja sam proživljavala u bolnici krize jer sam bila svjedok kako ljudi umiru i kako se odlazi iz bolnice. Stvarno sam vidjela deset škrinja, deset ljudi, na odjelu na kojem sam bila, da su otišli. A moje posljedice su bile povišeni šećer, velika slabost, izgubila sam više od 10 kilograma i izgubila sam kosu, kaže Pavka Sekereš iz Đakova.

Oporavak kod kuće također je bio dugotrajan.

- Doslovno sam ležala tri tjedna kao najveći bolesnik. Imala sam upute iz osječke bolnice da se čuvam i da nikakve posjete ne primam jer sam preslaba, da bi mi netko mogao kući donijeti neku virozu, dodaje Pavka.

Prije bolnice ova se Đakovčanka deset dana, i uz antibiotike, borila s visokom temperaturom sve dok se nije onesvijestila. Gotovo tri tjedna nije mogla disati bez dodatnog kisika.

- Ja sam se sama probala isključivati i skinuti masku. Međutim za minutu ili dvije, ja bih se odmah počela gušiti. Brže bolje vraćaj masku nazad i bilo mi je stvarno jako teško, kaže Pavka.

Prije nego što se zarazila nije još bilo cjepiva, no cijepila se šest mjeseci nakon preboljenja.

- Vjerujem u dobru namjeru našeg zdravstva i naših stručnjaka i ako bude trebalo, ja sam se spremna cijepiti i treći put pa i četvrti, poručuje.

Svjesna je da može ponovno oboljeti, no s cjepivom, ističe, to bi bilo puno lakše.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!