Petek odustao od kandidature: "Priključujem se Klisovićevom timu"

11:38 / 17.03.2021.

Autor: B.A./Hina/HRT

Renato Petek

Renato Petek

Foto: Marko Prpić / PIXSELL

Nezavisni kandidat za gradonačelnika Zagreba Renato Petek izjavio je u srijedu da je odustao od kandidature za gradonačelnika Zagreba te se pridružuje timu SDP-ovog kandidata Joška Klisovića i bit će kandidat za njegovog zamjenika. 

- Smrću Milana Bandića ponešto se promijenilo na političkoj sceni tako da je došlo do dogovora između mene kao nezavisnog kandidata (za gradonačelnika Zagreba), mog tima i SDP-a. Priključujem se timu gospodina Klisovića i vjerujem da ćemo za nekoliko dana predstaviti cijeli tim, izjavio je nezavisni gradski zastupnik Petek novinarima na Zagrebačkom velesajmu gdje se održava sjednica Gradske skupštine.


To će, uvjeren je Petek, biti tim za pobjedu u gradu Zagrebu. 


- Pobjedu građana koji žele transparentan grad, koji žele grad koji rješava njihove probleme i mi ćemo biti upravo takva uprava koja će jasno komunicirati sve što ćemo raditi i vjerujem da ćemo uspješno to i ostvariti. To će biti najbolji tim koji će biti prisutan na ovim izborima, poručio je. 


Priključenje Peteka timu SDP-ovog kandidata za zagrebačkog gradonačelnika Joška Klisovića komentirao je i potpredsjednik zagrebačke Gradske skupštine, SDP-ov Matej Mišić. Drago mu je, kaže, da su uspjeli postići taj sporazum te da će to dodatno povećati šanse njihovog kandidata Joška Klisovića na predstojećim lokalnim izborima.  


- Mi smo s kolegom Petekom surađivali jako dobro tijekom ovoga mandata, na početku bio je i član našega kluba, izabran je s naše liste. Jučer je naš kandidat za gradonačelnika objavio javno da će kolega Petek biti na našoj listi kandidat za zamjenika gradonačelnika. On je sigurno bio jedan od aktivnijih zastupnika u Gradskoj skupštini i drago mi je da smo uspjeli postići sporazum, poručio je Mišić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!