Petrinja: Potpisan ugovor iz programa "Zaželi" -150 korisnika u županiji

16.12.2022.

22:12

Autor: Hina/HRT/A.S.

Plenković i Piletić uručili ugovore iz Poziva "Zaželi u srpnju

Plenković i Piletić uručili ugovore iz Poziva "Zaželi u srpnju

Foto: Robert Anic / Pixsell

Udruzi osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije odobreno je 986.700 kuna iz programa Zaželi za žene koje će brinuti o 150 korisnika, a ugovor je potpisan u Petrinji.

Kako je rekla voditeljica projekta Manda Šalić, projekt traje osam mjeseci, a žene su zaposlene na šest mjeseci, od 1. siječnja do 30. lipnja 2023.

Projektom je osiguran novac za plaće, nabavu opreme potrebne ženama koje rade u kućanstvima te za higijenske pakete za svakog korisnika u vrijednosti 50 kuna na mjesec.

- Mi smo sada u trećoj fazi projekta, ovo je nastavak druge i kroz tri faze smo uspjeli zaposliti 69 žena. Trenutačno imamo 150 korisnika, a svaka žena će skrbiti po pravilu o minimalno šest korisnika, rekla je Manda Šalić.

Ugovori su potpisani u Centru novog života u Petrinji, a uručila ih je izvršna direktorica Udruge osoba s invaliditetom županije Snježana Tomašević, koja je istaknula da je za taj projekt osigurano 986.700 kuna, od čega je iz Europskoga socijalnog fonda kroz Operativni program učinkoviti ljudski potencijali 2014. - 2020. osigurano 85 posto novca, a iz državnog proračuna 15 posto.

Istaknula je da su zaposlene žene iz svih dijelova Sisačko-moslavačke županije.

U ime Grada Petrinje projekt je podupro i zamjenik gradonačelnice Ivan Prskalo, a u ime Sisačko-moslavačke županije zamjenik župana Mihael Jurić.

Inače, korisnici su s područja Petrinje, Češkog Sela, Kolonije, Mošćenice, Siska, Gline, Donje Budičine, Sunje i Hrvatske Kostajnice.

Korisnici su većinom članovi županijske Udruge osoba s invaliditetom i građani starije životne dobi koji većinom žive u ruralnim područjima i ne žele napustiti svoj dom pa je, kako je istaknuto, rezultat projekta višestruk.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!