Novi ugovori za program zapošljavanja žena 'Zaželi'

28.07.2022.

Zadnja izmjena 11:52

Autor: HRT/D.M./V.K./Iva Vukadin/Dnevnik HTV-a

Program "Zaželi"

Program "Zaželi"

Foto: HTV / HRT

Premijer Andrej Plenković i ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić uručili su 62 ugovora vrijedna više od 60 milijuna kuna u sklopu treće faze poziva "Zaželi - program zapošljavanja žena".

Nastavak je to financiranja zapošljavanja teže zapošljivih žena na poslovima pružanja potpore za starije i nemoćne osobe. Program se tijekom dosadašnje provedbe pokazao vrlo uspješan i nenadomjestiv u lokalnim zajednicama.


- Činjenica da je do sada 15 tisuća žena našlo posao kroz program „Zaželi” , da smo osigurali skrb za preko 50 tisuća starijih i nemoćnih, da smo alocirali milijardu i 800 milijuna kuna govori o uspješnosti ovoga programa koji je na tragu općenito svih mjera aktivne politike zapošljavanja, naglasio je Andrej Plenković, predsjednik Vlade

- Gledajući na sada već minula razdoblja, provedba ove dvije faze programa „Zaželi”, možemo reći da je povjerenje između naših djelatnica programa, a ponajviše korisnika uspostavljeno trajno, istaknuo je Marin Piletić, ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

- Danas uručujemo 43 od ukupno 62 pripremljena ugovora čime će biti zaposleno 1217 žena i obuhvaćeno 7388 starijih i nemoćnih osoba, rekao je Ante Lončar, ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.- Kroz ovaj program regionalno smo zastupili čitavu Hrvatsku i osigurali uslugu koja se zove pomoć u kući, samim time spriječili daljnju institucionalizaciju, kazao je ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić.

Već pet godina, zahvaljujući programu "Zaželi", teže zapošljive žene i dalje će dobivati svoju šansu pomažući onima kojima je najpotrebnije.

Više pogledajte u prilogu iz središnjeg Dnevnika HTV-a:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!