13:00 / 09.02.2021.

Autor: Dnevnik/IMS/I.Z./HRT

Petrinja: Zahtjevi za isplatu novčane pomoći predaju se do 19. veljače

default error photo

Od razornog potresa svjedočimo velikoj solidarnosti ljudi i pomoći koju pružaju stanovnicima Banovine. HRT-ova reporterka Jelena Šarić javila se u podnevni Dnevnik iz Petrinje, te je kazala kako donacije i dalje pristižu. 

Dodala je da je u skladištu Crvenog križa u Petrinji sve puno hrane, higijenskih potrepština i svega ostaloga što bi građanima ovog područja moglo zatrebati.

- Volonteri svakodnevno vrijedno rade, a pomaže im i vojska, poručila je Šarić.

Do sada je podijeljeno više od 175 tona hrane, više od 145 tona higijenskih potrepština, te šezdesetak tona odjeće. HRT-ova reporterka istaknula je kako su zbog niskih temperatura građanima potrebne grijalice, te razni agregati.

U tijeku je prikupljanje i zahtjeva za isplatu novčane pomoći, a do sada ih je prikupljeno više od devet tisuća.

Iz Hrvatskog Crvenog križa napominju da se zahtjevi mogu predati do 19. veljače.   

Katarina Zorić iz Hrvatskog Crvenog križa rekla je da s obzirom na vremenske uvjete ljudima je potrebna toplija odjeća, grijalice, te da se dosta traže štednjaci i peći na drva, ali zahvaljujući donatorima svega toga ima dovoljno.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!