20:16 / 29.04.2021.

Autor: B.A./Hina/HRT

Plenković: Milanović politizira Hrvatsku vojsku

Andrej Plenković

Andrej Plenković

Foto: HTV / HRT

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković poručio je u četvrtak predsjedniku Zoranu Milanoviću da politizira Hrvatsku vojsku te da je to zadnje što bi vrhovni zapovjednik trebao činiti.

Na opasku novinara kako je predsjednik Milanović tijekom današnjeg boravka u Borovu, gdje je odao počast dvanaestorici redarstvenika ubijenih 2. svibnja 1991., kazao da je usmeno izdao zapovijed Glavnom stožeru OS RH da mogu pratiti samo njega u službenom protokolu, a ne predsjednika Vlade i ministre, Plenković je rekao kako Milanovićeve "tlapnje" slušamo danima.


- Očito je besposlen, nema ovlasti, ne zna što bi radio i onda se bavi ovakvim stvarima tako da mi je krajnje nebitan, ustvrdio je Plenković.


- Znate kako se kaže, onaj koji nema posla i s jarićima nešto radi, kazao je rekavši kako zajedničkih polaganja vijenaca više nema niti će ih biti.


- Nama nije značilo ništa kad nije bio s nama u Vukovaru, nije nam značilo ništa kada je otišao za vrijeme intoniranja himne lani iz Okučana, nije nam značilo ništa kada nije došao na Markov trg na obilježavanje državnosti nazvavši ga HDZ-ovim dernekom. Mi za njim nešto ucviljeni nismo, a ako je njemu nešto teško, neka pati, poručio je Andrej Plenković.


Na inzistiranje novinara da pojasni kako će se razriješiti nadležnost oko sudjelovanja vojske u protokolima Plenković je odgovorio kako će Bljesak biti obilježen dostojanstveno te da postoji protokol koji je dogovoren u ponedjeljak i kojega će se pridržavati.


- Milanović očito mora vratiti dugove onima koji su ga birali, a birali su ga oni koji postoje samo da oslabe poziciju HDZ-a. Zato je plan za ove izbore da ojačamo poziciju HDZ-a. A on se, zato što mu je SDP na 15 posto, ponaša kao da je lider stranke jer Grbin ne postoji. To je jasno svima, poručio je Plenković.


Rekao je i da je Milanovićeva glavna uloga u covid krizi bila opstrukcija.


Premijer Plenković je također kazao kako je Milanovićev ured primio popis veleposlanika i kada njegov ured odgovori na prijedlog, može se nastaviti razgovor na tu temu.


- Čovjek vam laže i izmišlja stalno. Na izborima se lažno predstavljao da je normalan, a vidite i sami način na koji se ponaša, da je to jako upitno, poručio je Plenković nakon što je u Gradskom kazalištu Joze Ivakića održao sastanak s kandidatima HDZ-a u Vukovarsko-srijemskoj županiji na predstojećim lokalnim izborima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!