16:53 / 14.08.2018.

Autor: HRT

Plenković: Očekujem temeljitu istragu

-

-

Foto: - / -

Premijer Andrej Plenković je zbog tragedije u Zaprešiću, ali i smrti još jedne osobe u Jastrebarskom izrazio žaljenje i uputio sućut obiteljima.
Premijer Andrej Plenković je zbog tragedije u Zaprešiću, ali i smrti još jedne osobe u Jastrebarskom izrazio žaljenje i uputio sućut obiteljima. Očekuje, a o tome je razgovarao i s ministrom zdravstva Milanom Kujundžićem - da inspekcija Ministarstva zdravstva temeljito istraži slučaj, nakon čega će se moći donositi kvalificiranije ocjene.

Karačić: Greška je svakako u procjeni
- Gajnik: Učinili smo sve što smo mogli
- Šota: Problem je u zakonu i kompetenciji tima T2
- Ministarstvo: Županijski ZHM od 2016. nije tražio nove timove  
- Kujundžića pitali za ostavku, evo što je odgovorio

"Mislim da uvijek možemo unaprijediti taj sustav. Ova situacija daje nam zadaću da vidimo što možemo učiniti kao Vlada i Ministarstvo, ali i u podijeljenoj nadležnosti između županija i jedinica lokalne samouprave - učiniti da medicinski timovi budu što brže na usluzi građanima koji trebaju pomoć", izjavio je Plenković koji danas boravi na Hvaru
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!