19:34 / 22.07.2021.

Autor: Dnevnik/IMS/I.Z./HRT

Plenković poslao poruku - Hrvatska ne smije ući u crvenu zonu

Andrej Plenković

Andrej Plenković

Foto: HTV / HRT

U Hvar, jednu od omiljenih turističkih destinacija, poslijepodne je stigao premijer Andrej Plenković. Sastao se s novim biskupom Rankom Vidovićem te gradonačelnikom Rikardom Novakom. HRT-ova reporterka Ivana Šilović kazala je za središnji Dnevnik HTV-a kako je danas predsjednik Vlade Andrej Plenković poslao jasnu, ali i kratku poruku - Hrvatska ne smije ući u crvenu zonu. 

Svima je jasno da se to može postići samo poštovanjem epidemioloških mjera, ali i cijepljenjem. Hvarski ugostitelji i turistički djelatnici većinom su zadovoljni sezonom, jer na Hvaru boravi veliki broj turista.

Ako se ovako nastavi, moglo bi se čak doći i do sedamdeset posto rekordne 2019. godine. U gradu Hvaru trenutno je teško naći slobodan smještaj, ali i mjesto u ugostiteljskim objektima.

Svi se nadaju da će Hrvatska ipak uskoro doći u zelenu zonu. 

- Gro našeg turističkog prometa se odvija između 15. srpnja i 15. kolovoza. Negdje oko 35 posto. Znači, sad je taj ključni trenutak, ovaj tjedan i iduća tri do četiri tjedna, zato ćemo nastojati na sve moguće načine uvjeriti ljude da malo budu disciplinirani i da drže fizičku distancu koliko god mogu. I da se cijepe, naravno, to je najvažnije, te da privučemo veliki broj turista. Mnogi žele doći, rekao je predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković


- Ali smo još na pedeset posto 2019. Zadovoljni smo kako se sada kreće. Što se tiče epidemiološke situacije, dobra je, zadovoljavajuća. Trudimo se održati mjere što je moguće bolje. Na svaki mogući način upozoravamo, organiziramo besplatna cijepljenja, veliki je odaziv, te se nadamo da ćemo ovu sezonu probati izgurati što je duže moguće, naglasio je hvarski gradonačelnik Rikardo NovakVijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!