16:32 / 12.02.2021.

Autor: B.A./HRT/Hina

Plenković s ruskim veleposlanikom o odobrenju Sputnjika V u EU

Andrej Plenković

Andrej Plenković

Foto: Davorin Visnjic / PIXSELL

Premijer Andrej Plenković danas je s ruskim veleposlanikom Andrejem Nesterenkom razgovarao o borbi protiv COVID-a, a jedna od tema bilo je rusko cjepivo, odnosno njegovo odobrenje u Europskoj uniji.

- S ruskim veleposlanikom u Hrvatskoj Andrejem Nesterenkom o političkim i gospodarskim odnosima Hrvatske i Rusije, borbi protiv COVID-a, kao i namjeri za predaju zahtjeva EMA-i za odobrenje ruskog cjepiva, tvitnuo je Andrej Plenković.

EMA je Europska agencija za lijekove koja između ostalog odlučuje o odobrenju za stavljanje cjepiva u promet u Europskoj uniji.

Mađarska je u petak postala prva zemlja Europske unije koja koristi rusko cjepivo Sputnjik V protiv koronavirusa, rekla je glavna medicinska dužnosnica zemlje.

- Danas počinjemo cijepiti s cjepivom Sputnjik V, cijepljenje se odvija na mjestima koje su odredile vlasti, izjavila je Cecillia Muller na dnevnoj konferenciji za novinare.

Mađarska je već bila prva zemlja članica EU koja je odobrila Sputnjik V prošlog mjeseca i naručila dva milijuna doza koje trebaju biti isporučene u tri mjeseca, što je dovoljno za cijepljenje milijun ljudi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!