Plenković: Ja sam papire potpisao, očekujem da i predsjednik to napravi

06.08.2023.

Zadnja izmjena 17:01

Autor: T.V./HRT/Hina

Premijer Andrej Plenković

Premijer Andrej Plenković

Foto: HTV / HRT

Premijer Andrej Plenković u Sinju, gdje se održava 308. Sinjska alka, komentirao je prijepore s predsjednikom Zoranom Milanovićem oko imenovanja ravnatelja VSOA-e. Prijedlog je upućen predsjedniku. Premijer ne vidi nikakve zapreke za imenovanje ravnatelja VSOA-a koji će imati mandat i sve propisane ovlasti.


- Što se nas tiče, mi smo usuglasili, a i što se njih tiče usuglasili smo prijedlog kandidata za ravnatelja VSOA-e. Rok gospodinu koji trenutno koordinira te nužne minimalne poslove istječe 10. kolovoza. Ja sam svoj dio papira potpisao, očekujem da i on (predsjednik Zoran Milanović) to napravi. Bilo bi važno jer se mora sazvati Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost. Četiri su radna dana, od sutra do četvrtka, i mislim da će to biti u redu, poručio je premijer Andrej Plenković.

"Hrvatska će poslati pomoć Sloveniji"


Premijer Plenković najavio je da će Sloveniji, koja se suočava sa katastrofalnim poplavama, Hrvatska poslati helikopter koji će im pomoći u prijevozu stvari, ali i druga materijalna sredstva i mehanizaciju.

- U razgovoru sa slovenskim premijerom Robertom Golubom iskazao sam spremnost da pomognemo Sloveniji, rekao je premijer.


O Uhićenju HOS-ovaca u Kninu


Upitan za subotnje uhićenje HOS-ovaca, uoči proslave obljetnice Oluje u Kninu, odgovorio je da to nema nikakve veze s politikom već da je to odluka policije.

Plenković je uoči Sinjske alke istaknuo kako ta viteška igra predstavlja krasan simbol Sinja i Cetinske krajine.

Upitan je li to prilika za još jedan razgovor s predsjednikom Zoranom Milanovićem, odgovorio je kako se oni uvijek kulturno pozdrave na Oluji, ali i na Sinjskoj alci. Na novinarski upit o čemu je u subotu u Kninu razgovarao sa predsjednikom Milanovićem i je li to znak zatopljenja njihovih odnosa, kroz smijeh je odgovorio Honeymoon ( medeni mjesec).

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!