15:20 / 03.01.2022.

Autor: V.G./HRT/Hina

Plenković s Banožićem o ponudi Vlade SAD-a za Bradley

Plenković s Banožiem i predstavnicima MORH-a

Plenković s Banožiem i predstavnicima MORH-a

Foto: Andrej Plenković / Twitter

Premijer Plenković na Twitteru je objavio da je s ministrom Banožićem i predstavnicima MORH-a razgovarao o ponudi američke Vlade za opremanje Hrvatske vojske borbenim vozilima pješaštva Bradley.

 Izrazili su želju da investicija za Hrvatsku kopnenu vojsku bude dugoročna, dobra i održiva.

MORH je na svojim internetskim stranicama prošli tjedan objavio da je ministar obrane Mario Banožić sudjelovao u Banskim dvorima na radnom sastanku s premijerom Plenkovićem i članovima Vlade te predstavnicima Oružanih snaga RH na temu daljnjih ulaganja u modernizaciju i opremanje Hrvatske kopnene vojske, s posebnim osvrtom na američku ponudu za opremanjem borbenim vozilima pješaštva Bradley M2A2 ODS.

Na sastanku je naglašena predanost Vlade osnaživanju svih sastavnica Hrvatske vojske radi uspješnog odgovora na suvremene obrambene i sigurnosne izazove, kako bismo ostvarili najviše razine sigurnosti u sve tri njegove dimenzije na kopnu, moru i u zraku.

Također, razmotrena su tehnička pitanja ponude Vlade SAD-a o mogućnosti opremanja borbenim vozilima pješaštva Bradley M2A2 ODS. U tu svrhu od Ministarstva obrane i Glavnog stožera Oružanih snaga zatražena su dodatna pojašnjenja o toj ponudi kao dugoročno dobroj investiciji za Hrvatsku kopnenu vojsku, priopćili su 28. prosinca iz MORH-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!