Plitvička jezera mamac za turiste

19.06.2021.

22:55

Autor: Hrvoje Matejčić/Dnevnik/IMS/HRT/D.D.

Plitvička jezera mamac za turiste

Plitvička jezera mamac za turiste

Foto: Dnevnik / HRT

Plitivička jezera, s ublažavanjem mjera, ponovno su postale mamac za turiste. Ovih dana sve je puno posjetitelja - ponajprije iz Njemačke.


Galerija
Plitvička jezera mamac za turiste, Foto: Dnevnik/HRT
Plitvička jezera mamac za turiste, Foto: Dnevnik/HRTPlitvička jezera mamac za turiste, Foto: Dnevnik/HRT

Nevjerojatno lijepa priroda vodenog svijeta, stvorena složenim procesima slaganja sedrenih barijera, ponovno je najposjećenija lička, ali i hrvatska destinacija. Na Plitvicama prevladavaju gosti iz Njemačke.

- Spontano smo odlučili doći ovamo. Ovo je lijepa zemlja i željeli smo posjetiti Plitvice. Krasno je. Uživam, rekao je Ludvig iz Njemačke.

- Veoma je lijepo, ovo mi je prvi put, ne, drugi zapravo, i zaista je lijepo, kaže Christiana.

S obzirom na to da se u Hrvatskoj poboljšala epidemiološka situacija, zbog čega su i ublažene mnoge mjere, gosti se kod nas osjećaju sigurno.

- Osjećamo se sigurno i sva su pravila jasno postavljena. Ovo je pravi odmor, dodaje turistica.

Ministarstvo turizma ističe kako su njemačke turističke agencije prepoznale napore Hrvatske da omogući siguran boravak gostima.

- Za dva tjedna u Njemačkoj počinju praznici i mnogi će doći u Hrvatsku. Odlično je, lijepo, ljudi su vrlo dragi, rekao je Haike.

- Ako uzmemo u obzir prvi tjedan lipnja prošle godine i ove godine, vidimo pozitivan trend. Imamo 20 posto veći broj posjetitelja i ono što je simptomatično, prošle godine smo u tom periodu imali 18 posto stranih posjetitelja, a ove godine imamo preko 60, navodi Mario Ferderber, voditelj Odjela prihvata, vođenja i informiranja posjetitelja, JU NP Plitvička jezera.

S početkom ljeta na Plitvicama je porastao broj stranih posjetitelja u odnosu na domaće, a dodatno ohrabruje i sve više rezervacija za ostatak sezone.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!