Počelo masovno cijepljenje u Varaždinskoj županiji

08:27 / 09.04.2021.

Autor: V.K./Dobro jutro, Hrvatska/HRT

Masovno cijepljenje

Masovno cijepljenje

Foto: Ivica Grudiček / HRT

Danas u osam sati počelo je prvo masovno cijepljenje u Varaždinskoj županiji u dvorani Gospodarske škole. 

Marin Bosilj iz Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije je u emisiji Dobro jutro, Hrvatska naglasio je kako je sve spremno te kako je pozvano 1100 pacijenata putem njihovih izabranih liječnika.


Bosilj je staknuo kako se javlja problem, a to je skepsa glede cjepiva AstraZeneca s kojim će danas cijepiti ljude.

- Imamo iskustvo Zagreba, gdje se javio mali broj ljudi. Nadamo se da će kod nas biti veći postotak ljudi koji će se doći cijepiti, rekao je i dodao kako će dolaziti prema zakazanim terminima te da ne bi trebalo doći do gužvi.

 Kazao je kako se idući tjedan planira još jedno masovno cijepljenje u Varaždinu, a nakon toga i u drugim gradovima, no, sve ovisi o količini dostupnog cjepiva.

- Imamo povratne informacije od liječnika da dvije trećine pacijenata ne žele se cijepiti AstraZenecinim cjepivom, rekao je.

Na pitanje je li realno očekivati da će do ljeta biti procijepljeno više od 50 posto populacije, Bosilj je kazao kako prema informacijama ministarstva, do 30.lipnja, Hrvatska bi trebala dobiti 2,5 milijuna doza cjepiva, a od toga 1,5 milijuna doza Pfizerovog.

- Varaždinska županija bi trebala dobiti 100 tisuća doza, a ima 160 tisuća stanovnika i tu bi bili na razini željenog postotka barem s jednom dozom, zaključio je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!