08:21 / 10.01.2022.

Autor: HRT

Počelo drugo polugodište - maske COVID potvrde, testiranja

Počelo drugo polugodište

Počelo drugo polugodište

Foto: Hrvoje Jelavic / Pixsell

Počelo je drugo polugodište. U nižim razredima maske su obvezne u zajedničkim prostorijama škole, a za učenike viših razreda čak i kada je moguće održavati propisani razmak.

Zaposlenici škola moraju imati COVID potvrdu. Oni koji je nemaju, trebaju se testirati dva puta tjedno. Nijedna županija nije zatražila prelazak svih škola na online nastavu, no njih desetak ipak će raditi prema tom - takozvanom C-modelu. Među njima je zadarska strukovna škola.

- Svi smo mi svjesni da su naši učenici, njih tisuću koji bi trebali ući u ponedjeljak kroz ova vrata protekla dva tjedna feštalo, veselilo se bili su u uvjetima koji nisu bili epidemiološki. Međutim više od 60% su putnici i dakle njih 500-600 bi sutradan putovalo ovim prigradskim i gradskim autobusima zajedno sa našim građanima, starijim osobama. To je bio temeljni razlog zašto smo išli na temeljnu ovu odluku, istaknuo je Tihomir  Tomčić, ravnatelj Strukovne škole Vice Vlatkovića, Zadar.

- Nastavnici koji nisu cijepljeni se i dalje moraju testirati. Mi imamo organizirano testiranje ovdje u školi tako da neće biti nikakvih problema, rekao je Tomislav Milek, ravnatelj OŠ Lovre pl. Matačića, Zagreb.

Školarci s područja pogođenih potresom u Sisačko-moslavačkoj županiji na nastavu su došli ili u zamjenske škole ili u modularne objekte.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!