Učenici OŠ Miroslava Krleže vraćaju se u školu, obnovljenu nakon potresa

12:45 / 10.01.2022.

Autor: Dnevnik/P.F./HRT

Ravnateljica obnovljene OŠ Miroslava Krleže u Zagrebu Silvana Galinović

Ravnateljica obnovljene OŠ Miroslava Krleže u Zagrebu Silvana Galinović

Foto: Dnevnik / HRT

Počelo je drugo polugodište. Vjerojatno su najsretniji oni učenici koji se nakon obnove zbog oštećenja u potresu vraćaju u svoju staru školu, Osnovnu školu Miroslava Krleže u Zagrebu. Najstarija zagrebačka škola OŠ Miroslava Krleže koja je smještena na Kaptolu i izgrađena prije 192 godine jedna je od 13 škola koje su teže oštećene u zagrebačkom potresu. U obnovljenoj školi novinarka HRT-a Sunčica Findak razgovarala je s ravnateljicom škole Silvanom Galinović koja je rekla kako su svi sretni što se nakon dvije godine vraćaju u svoju obnovljenu školu.

Na nastavu se danas vraćaju učenici od 5 do 8 razreda.

- Učenici nižih razreda trebali bi se vratiti idućeg ponedjeljka zbog toga što kuhinja nije još osposobljena za prihvat djece. To će biti ovaj tjedan završeno jer kuharice moraju biti spremne kad dođu mali dođu da se odmah može početi kuhati. Novi su aparati, digitalni, moderni, kuharice moraju proći i obuku, rekla je Galinović u podnevnom Dnevniku HTV-a.

Roditelji su odahnuli jer su učenici bili podstanari na tri lokacije.

- Niži razredi su bili smješteni u OŠ Jabukovac, od 5 do 8 razred bili su na Pantovčaku, a treća lokacija je bila naša Kaptolska lokacija koju sam ja kao ravnateljica morala stalno obilaziti i vidjeti što se događa i uvijek je bilo nekakvog dodatnog posla, objasnila je.

- To je sada apsolutno nova škola, obnovljena, učvršćena, modernizirana. Budući da je spomenik kulture moralo se poštivati da ostane onakvog izgleda kakvog je i nekad bila, istaknula je ravnateljica Galinović.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!