Podignula cijene od 9 do 40 centi i mora platiti kaznu od 3.300 eura

28.01.2023.

12:51

Autor: I.B./Dnevnik u podne/IMS/HRT

Frizerski salon

Frizerski salon

Foto: HTV / HRT

Državni inspektorat je od uvođenja eura krenuo u veliku akciju i nadzor koji su rezultirali brojnim kaznama. Među kažnjenima je i zagrebačka frizerka, koja je s 31. prosinca na 1. siječnja podignula cijene od 9 do 40 centi i zbog toga mora platiti kaznu od 3 tisuće 300 eura. Danas joj je podršku došao dati saborski zastupnik Mosta Zvonimir Troskot.

- Dobila sam najgoru moguću kaznu, najgoru moguću stavku, udarac na moju firmu, egzistenciju. Nepravedno sam donijela odluku u Novoj godini, zbrojila sam troškove koji su narasli i moje cijene su ažurirane minimalistički, rekla je Sabina Samardžija, vlasnica frizerskog salona u Zagrebu.

- Nije normalno da premijer prije nekoliko mjeseci kaže da će porasti cijena kave za nekoliko centi i da onda ljudi povise cijene za tih nekoliko centi i onda dolaze inspektori, ekonomska udba koja maltretira ljude i ispostavlja neustavna i protuzakonska riješenja, smatra saborski zastupnik Mosta Zvonimir Troskot.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!