Pred Saborom izmjene 60-ak zakona potrebne za uvođenje eura

21.09.2022.

Zadnja izmjena 10:19

Autor: D.M./HRT

Sjednica sabora

Sjednica sabora

Foto: HTV / HRT

Sabor raspravlja o izmjenama 60-ak zakona potrebnih za uvođenje eura, nakon čega bi trebala uslijediti rasprava o izmjenama Zakona o javnoj nabavi.

Vezano za uvođenje eura - iz djelokruga Ministarstva financija je 10-ak zakonskih prijedloga, iz djelokruga MUP-a 20-ak, a 8 iz djelokruga Ministarstva pravosuđa. U nadležnosti Ministarstva kulture i medija je 9 zakonskih prijedloga, 2 su u nadležnosti Ministarstva poljoprivrede, 6 Ministarstva mora itd. O tim zakonima, koji su poslani u hitnu proceduru, zastupnici će provesti objedinjenu raspravu.

 Sabor će danas raspraviti i izmjene Zakona o javnoj nabavi čiji je cilj spriječiti nepotrebne žalbe koje zaustavljaju postupke, ali i ubrzati proceduru odgovaranja na te žalbe. Ubuduće bi se žalbe podnosile isključivo preko sustava e-Žalba, jer se na takav način skraćuje i vrijeme trajanja postupka, pa i same javne nabave.

Sutra slijedi rasprava o Godišnjem izvješću o radu HERA-e za prošlu godinu kojemu je Vlada dala negativno mišljenje. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!