Balenović i Sekulić na Antikorupcijskom vijeću o malverzacijama u Ini

21.02.2023.

Zadnja izmjena 14:29

Autor: HRT

Izlaganje Predraga Sekulića i Vesne Balenović na Antikorupcijskom vijeću

Izlaganje Predraga Sekulića i Vesne Balenović na Antikorupcijskom vijeću

Foto: Patrik Macek / Pixsell

Antikorupcijsko vijeće nastavlja sa saslušanjima kako bi se rasvijetlilo poslovanje Ine. Na sjednicu su stigli bivši predsjednik Radničkog vijeća Predrag Sekulić te prva zviždačica Vesna Balenović. No prije saslušanja Vijeće je izglasalo zaključak o najavljenoj izmjeni Zakona o kaznenom postupku zbog curenja informacija. Tim zaključkom Antikorupcijsko vijeće, među ostalim, dalo je Vladi preporuku da od toga odustane. No rasprava nije prošla bez prijepora. O današnjim saslušanjima Antikorupcijsko vijeće tek bi trebalo donijeti zaključak.Izlaganje Vesne Balenović

Izlaganje Predraga Sekulića

Zaključkom osuđene izmjene ZKP-a i KZ-a

Na sjednici Vijeća, najavio je Nikola Grmoja - predložit će i da se donese i zaključak vezan uz najave predsjednika Vlade Andreja Plenkovića o izmjenama Kaznenog zakona i Zakona o kaznenom postupku, za koje Grmoja tvrdi da su premijerov udar na slobodu medija. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!