Predsjednik Milanović na kninskoj tvrđavi priređuje prijam za ratne zapovjednike

04.08.2022.

08:13

Autor: Hina/HRT

Proslava Oluje

Proslava Oluje

Foto: Anamarija Škorić/Dnevnik/IMS / HRT

Hrvatski predsjednik i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH (OSRH) Zoran Milanović priređuje na kninskoj tvrđavi prijam za ratne zapovjednike u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 27. obljetnice VRO-a Oluja i tada će uručiti odlikovanja i promaknuća pripadnicima OSRH.

Predsjednik Milanović će na svečanom prijemu uručiti odlikovanja, medalje, promaknuća i pohvale pripadnicima Oružanih snaga Republike Hrvatske, izvijestio je u srijedu Ured predsjednika RH.

Red hrvatskog trolista za osobite zasluge u promicanju ugleda Republike Hrvatske i Hrvatske vojske uručit će Klapi Hrvatske ratne mornarice Sveti Juraj.

Zlatne medalja izvrsnosti u izobrazbi dobit će najbolji polaznik 44. naraštaja Napredne dočasničke izobrazbe narednik Boro Jukić i najbolja polaznica 27. naraštaja Izobrazbe za razvoj vođa skupnica Ivana Vučemilović Vranjić.

Nadalje, predsjednik Milanović na Kninskoj tvrđavi će uručiti i promaknuća. U čin brigadira promaknuto je pet pukovnika: Davor Gren, Ante Jukić, Roberto Kramarić, Davor Misir i Jozo Stažić. U čin pukovnice promaknuta je bojnica Marina Jurčić, a u čin pukovnika pet bojnika i to Darko Bjelivuk, Krešimir Letica, Mario Majetić, Marijo Preost i Ivan Rubil.

U čin bojnika promaknut je 21 satnik, među kojima i osam satnica. U čin satnika promaknuto je 17 natporučnika, kao i četiri natporučnice u čin satnice te jedan poručnik fregate u čin poručnika bojnog broda. U čin natporučnika promaknuto je 55 poručnika (12 poručnica u čin natporučnice). Ukupno je promaknuto 105 pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Za ostvarene natprosječne rezultate u izvršavanju postavljenih zadaća, pohvalom Vrhovnog zapovjednika pohvaljeni su brigadir Antun Čičak, brigadir Miroslav Kranjčec, brigadir Tomislav Pavičić, brigadir Nenad Samardžić, pukovnik Bernard Bartoluci, pukovnik Dražen Milinović, bojnica Snježana Ćutuk, bojnik Marko Mesić, bojnik Nenad Santini, časnički namjesnik Alen Cvetko, nadnarednik Miro Jaman i nadnarednik Mate Vlastelica. Ukupno je pohvaljeno 12 pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Svečani prijem Predsjednika Republike za ratne zapovjednike na Kninskoj tvrđavi uveličat će svojim glazbenim izvedbama odlikovana Klapa HRM-a Sveti Juraj, Policijska klapa Sveti Mihovil i Mali jazz sastav Orkestra Hrvatske ratne mornarice.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!