09:42 / 29.07.2019.

Autor: HRT

Premijer Plenković na Korčuli

foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Nakon dolaska u grad posjetio je već trajektnu luku Dominče, razgovarao sa županom Nikolom Dobroslavićem i gradonačelnikom Andrijom Fabrisom te sudjelovao na svečanoj sjednici.
Predsjednik Vlade Andrej Plenković u posjetu je Korčuli. Nakon dolaska u grad posjetio je već trajektnu luku Dominče, razgovarao sa županom Nikolom Dobroslavićem i gradonačelnikom Andrijom Fabrisom te sudjelovao na svečanoj sjednici. 

Novoizgrađena operativna obala u trajektnoj luci Dominče vrijedna je 11,5 milijuna kuna. Premijer je nazočio potpisivanju ugovora za projekt "Rekonstrukcija lukobrana Puntin luka Korčula", vrijedan 10,5 milijuna, koji se sufinancira sredstvima EU-a.U povodu godišnjice smrti velikana hrvatske glazbe Olivera Dragojevića, premijer se sastao s njegovom suprugom u Centru za kulturu Vela Luka, gdje će biti uređena memorijalna zbirka njemu u čast.Premijer je u luci imao neuobičajen doček, muškarca koji je vikao: "Živio ti meni, ćaća, živio!". Policija ga je udaljila zbog remećenja javnog reda i mira.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!