Preporod odbio Vladinu ponudu o rastu osnovice plaća

29.10.2022.

16:36

Autor: Hina/HRT

Željko Stipić,  predsjednik sindikata Preporod

Željko Stipić, predsjednik sindikata Preporod

Foto: Marko Prpić / PIXSELL

Gotovo dvije trećine članova Sindikata zaposlenika u hrvatskom školstvu - Preporod odbilo je u izjašnjavanju Vladinu ponudu o rastu osnovice i drugih materijalnih prava u 2022. i 2023. godini, izvijestio je u subotu predsjednik sindikata Željko Stipić.

Vladinu je ponudu odbilo 65,15 posto članova sindikata Preporod, a Stipić je na konferenciji za novinare u Dubrovniku poručio kako je to stoga što se učitelji i nastavnici i oni koji rade u školama, u toj ponudi "ne prepoznaju".

- Ne prepoznaju sebe, jer ta ponuda znači da ćemo i iduće godine imati smanjenje cijene našega rada, ustvrdio je.

Stipić je dodao kako je to odluka 'osam tisuća odgovornih učitelja i nastavnika' iz osnovnih i srednjih škola, kojom oni šalju poruku premijeru Plenkoviću i Vladi da "nisu zadovoljni".

- Premijeru, mi nismo zadovoljni, nemoj nas uvjeravati da je više ono što je manje. Nismo glupi. Mi znamo da smo uskraćeni i znamo računati, naveo je u priopćenju predsjednik sindikata Preporod.

Jer, dodao je Stipić, "kad netko ponudi da će s vama pregovarati tek u rujnu o toj godini, što je to nego podcjenjivanje". "Godina počinje sa siječnjem, računi se plaćaju od siječnja, a Vlada nama nudi pregovore, kažu, u trećem tjednu rujna", rekao je.

Uz Preporod, do sada je Vladinu ponudu odbio i Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja, a prihvatilo ju je nekoliko sindikata u zdravstvu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!