12:54 / 27.03.2021.

Autor: Dajana Kruneš/Dnevnik u podne/HTV/IMS

Primorsko-goranska županija: Svaki treći test pozitivan

Rijeka - pripadnici Civilne zaštite u patroli centrom grada

Rijeka - pripadnici Civilne zaštite u patroli centrom grada

Foto: Goran Kovacic / PIXSELL

Na nekoliko mjesta provodi se masovno cijepljenje u Rijeci, na čijem području situacija i dalje zabrinjava s udjelom od 30 posto pozitivnih na broj testiranih.


U Primorsko-goranskoj županiji i danas je zabilježen troznamenkasti broj oboljelih, njih 299. Od svih obrađenih testova, svaki treći bio je pozitivan, javila je za Dnevnik u podne HTV-a Dajana Kruneš. Nažalost, preminule su u toj županiji i tri osobe. Sto osoba je u bolnici.

Povoljnijoj situaciji nadaju se riječki epidemiolozi, trebalo bi svakako pridonijeti i cijepljenje. U sportskoj dvorani na Zametu tijekom dana cijepit će se oko 1800 ljudi. Uz ovu lokaciju cijepljenje se održava na još dvije lokacije, tako da govorimo o broju od oko 2500 ljudi, čime će Primorsko-goranska županija doći na oko 10 posto procijepljenosti stanovništva.

- Ovaj tjedan došlo je samo AstraZenecinog cjepiva 3400 doza, pored dvostruke doze Pfizerovog cjepiva, čak i nešto veće količine. Tako da smo zadovoljni ako bi se to nastavilo sljedeći tjedan, što nije baš u najavi. Ipak bismo nekako bili zadovoljniji jer bi taj kontingent starijih ljudi koji su nam važni procjepljivali nekim još bržim tempom, koji nam je zaista važan i kritičan u ovim trenucima, rekao je Vladimir Mićović, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo PGŽ-a.


Zbog velikog broja zaraženih i velike transmisije virusa u toj županiji od ponedjeljka kreću i stože mjere. Zatvaraju se teretane, kina, muzeji i izložbeni prostori. Naravno, bit će ograničenja i što se tiče javnih i privatnih okupljanja. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!