01:32 / 24.02.2021.

Autor: HRT

Platforma za prijavu za cijepljenje

Završio je probni rad platforme za prijavu za cijepljenje

Završio je probni rad platforme za prijavu za cijepljenje

Foto: Goran Stanzl / PIXSELL/HTV

Od danas se građani mogu prijaviti na cijepljenje protiv COVID-19 i preko interneta ili telefonski

Stranica cijepise.zdravlje.hr u testnoj je fazi. Probni rad trajao je u utorak od 18 do 21 sat, a najavljeno je da će uskoro biti službeno otvaranje portala. Nakon probnog rada na portalu je objavljena poruka da su sve prijave učinjene za vrijeme testnog rada pohranjene. Na platformi će se za cijepljenje moći prijaviti svi koji to nisu učinili kod svog liječnika obiteljske medicine. Također, objašnjeno je tko se treba cijepiti, zatim što s onima koji su preboljeli COVID-19, te koje podatke treba unijeti u prijavu za cijepljenje.

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je na današnjoj presici Nacionalnog stožera civilne zaštite da je interes za cijepljenje iskazalo više od 4.000 građana.

- Bez obzira na veliko opterećenje servera, pokazao je uredno funkcioniranje. Podaci svih građana koji su jučer iskazali interes će biti pohranjeni i neće se morati ponovno prijavljivati, dodao je.

Objasnio je da će platforma u idućih nekoliko dana biti puštena u puni rad.

- Od osnovne je važnosti trenutno rad obiteljskih liječnika koji rade popis prioriteta. Kada dođe na red cijepljenje građana, onda će platforma imati svoju punu ulogu, rekao je Beroš.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!